Bewuste kinderloosheid is niet egoïstisch of zielig

Afbeeldingsresultaat voor kinderloos

Vrouwen zonder kinderen en zonder kinderwens worden meewarig bekeken door velen. Ze zijn niet volkomen vrouw, ze missen iets of zijn anderszins niet helemaal snik of in elk geval sneu.

De 39-jarige Hannah Blum was alle vragen en opmerkingen over haar zelfverkozen kinderloosheid en uitblijven van een wens daartoe meer dan zat en schreef een pleidooi tot maatschappelijke acceptatie…….

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat 47% van de vrouwen tussen de 15 en 44 jaar geen kinderen hebben, het hoogste percentage ooit gemeten. Velen van hen kiezen bewust om geen moeder te worden.

Dat speelt ook in Nederland; volgens het CBS zijn 6 op de 10 vrouwen zonder kinderen vrijwillig kinderloos.

Hannah Blum wil dat de maatschappij accepteert dat er ook vrouwen zijn die bewust kiezen voor een leven zonder kroost. En dan graag zonder alle vooroordelen die daarbij horen. Zoals deze, schrijft ze upworthy.com.

1. Ze wil geen medelijden of medeleven

2. Het betekent niet dat ze een hekel heeft aan kinderen

3. Het betekent ook niet dat ze egoïstisch is

4. Als iemand niet de behoefte voelt om zelf kinderen te krijgen, laat ons dan blij zijn dat hij of zij zich dat realiseert voordat geprobeerd wordt om zwanger te worden.

BRON: http://relatie.blog.nl/sex-vruchtbaarheid/2016/01/11/bewuste-kinderloosheid-is-niet-egoistisch-of-zielig

Bewust deze keuze maken daar heb ik respect voor. Want ongeacht wat deze mensen naar hun hoofd geslingerd krijgen het is hun bewuste keuze die ze maken. Het heeft meestal te maken met hoe deze mensen in het leven staan en verder willen gaan. Soms heeft het ook te maken met lichamelijke problemen of ziektes die voorkomen in de familie waar op zo een moment rekening mee gehouden wordt. 
Net zoals mensen alleen een kind willen groot brengen is dit even normaal. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties