Voel je gelukkiger in 4 simpele stappen

 
© Shutterstock.

Als je je goed voelt, dan straal je. Maar jammer genoeg is het niet altijd gemakkelijk om jezelf op de eerste plaats te zetten. Met de volgende tips bekijk je het leven weer door een positieve bril.

1. Focus op de dingen die je blij maken
Stel een lijstje op met dingen waar jij gelukkig van wordt. Bellen met een vriendin, een gezelschapsspelletje spelen met het hele gezin, een massage, een wandeling met de hond, … Heb je even een dipje? Kies er eentje uit. Wedden dat je je meteen beter voelt? Zorg er sowieso voor dat je regelmatig tijd maakt voor activiteiten waar jij blij van wordt.

2. Leer ‘nee’ zeggen
Natuurlijk wil je graag behulpzaam en professioneel overkomen. Het is dus moeilijk om een verzoek om hulp af te wijzen, of dat nu privé is of op het werk. Maar je kan onmogelijk iedereen gelukkig maken. De tijd die je hebt is beperkt. Je moet dus keuzes maken. En het is absoluut geen schande om van tijd tot tijd voor jezelf te kiezen.

3. Omring jezelf met vrienden en familie
Plan afspraken met je geliefden in in jouw agenda en laat ze voor niets wijken. Quality time doet je even al je zorgen vergeten. Of verlicht ze, omdat je vrienden en familie altijd klaar zullen staan met goed advies. Sowieso voel je je achteraf weer helemaal opgeladen.

4. Probeer regelmatig iets nieuws
Door af en toe uit je comfortzone te treden doe je heel wat nieuwe ervaringen op. Dat haalt je niet alleen uit de dagelijkse sleur, het geeft je ook heel wat zelfvertrouwen. Je leert namelijk dat je nieuwe situaties perfect de baas kan. Dus waarom schrijf je je niet gewoon in voor die yogalessen? Of boek je geen citytrip voor jou alleen? Je humeur wordt er alleen maar beter op.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33465/Weight-Watchers/article/detail/2570828/2015/12/30/Voel-je-gelukkiger-in-4-simpele-stappen.dhtml

Het is zo leuk je gelukkig te voelen. Al heb je soms toch een ander gevoel dan gelukkig zijn. Op een sta dingen die je blij maken, maar soms kan het ook goed zijn eens naar de dingen te kijken die je niet blij maken. Om dan vanuit jezelf het anders te gaan bekijken en zo voel je dan weer gelukkig. Want je hebt iets zelf gedaan. Nee zeggen is voor heel wat mensen een kwalijk woord. Maar het mag zeker en vast gebruikt worden en het zal je ook nog een goed gevoel geven wees daar maar zeker van.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM