“Dit lichaam werd te dik, te dun, te slap en te sterk genoemd… in dezelfde week”

© Facebook.

Begin januari gaan we allemaal massaal beloftes maken om minder te eten, meer te sporten en algemeen gewicht te verliezen. Op zich geen slechte zaken, maar af en toe mogen we wel eens wat milder zijn voor onszelf. Fitnesscoach Molly herinnert ons daaraan met een simpele foto, die de wereld rondgaat.

Met een simpele foto en een pakkende tekst op haar Facebook steekt Molly Galbraith alle vrouwen een hart onder de riem. Ze herinnert ons eraan dat we ons niet blind mogen staren op die feestkilo’s, maar dat we ons lichaam graag moeten zien en het af en toe wat rust moeten gunnen.”Dit is mijn lichaam”, klinkt het. “Dit is geen voor- of na-foto, maar gewoon een foto van mijn lichaam en hoe het eruit ziet op een willekeurige dinsdag in december 2015. Dit is een lichaam dat houdt van eiwitten en groenten en kaas en ijs. Dit is een lichaam dat houdt van push-ups en pull-ups en gewichtheffen en slapen. Dit is een lichaam dat misbruikt werd met fast food en late avonden en stress. Dit is een lichaam dat gedreven werd naar maximale slankheid voor wedstrijden en naar maximale kracht voor powerlift-bijeenkomsten. Dit is een lichaam dat smeekte om genade toen het gediagnosticeerd werd met Hashimoto’s (een auto-immuunziekte) en polycystisch ovariumsyndroom (PCOS).”

“Dit is een lichaam dat te vet, te dun, te mannelijk, te sterk, te slap, te groot en te mager werd genoemd. Allemaal in dezelfde week.”

“Sommigen zeggen dat ze een moord zouden doen voor dit lichaam. Anderen zeggen dat ze zichzelf zouden vermoorden als ze dit lichaam hadden.”

“Ik heb te veel gewenst dat dit lichaam er anders zou uitzien als het is. En vandaag? Vandaag is dit een lichaam dat aanbeden en geliefd wordt door de enige persoon die er toe doet: IK.”

“Dit is het eerste jaar dat ik helemaal geen voornemens maak voor mijn lichaam en hoe het eruit ziet. Ik denk dat ik nog nooit zo’n vrijheid gevoeld heb, en het voelt heel, heel goed.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/37/Psycho/article/detail/2578855/2016/01/08/Dit-lichaam-werd-te-dik-te-dun-te-slap-en-te-sterk-genoemd-in-dezelfde-week.dhtml

Van je lichaam houden het graag zien dat geeft zelfvertrouwen en is beter dan al die goede voornemens die je zou maken door wat je te zien krijgt via media. Nee vrouwen blijf wie je bent en voel je goed en gelukkig in je lichaam dan straal je dat uit. Het is niet om dat ene kilootje te doen of dat ene vetrolletje nee omdat je naar andere kijkt en ook zo wilt zijn. Maar vergeet niet er zijn er altijd die juist dat kilootje en dat vetrolletje juist leuk vinden. Omdat je bent wie je bent en je iets uitstraalt misschien. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties