Waarom je in januari net als Ann Van Elsen met een strikje moet poseren

© Roche Diagnostics.

Acht op tien vrouwen komt ooit in aanraking met het Humaan Papillloma virus (HPV). Een virus dat op lange termijn baarmoederhalskanker kan veroorzaken. En in tegenstelling tot wat velen denken, biedt vaccinatie geen volledige bescherming. Hoog tijd om meer aandacht aan de ziekte te besteden.

© Roche Diagnostics
© Roche Diagnostics

En dus staat de maand januari in het teken van de screening van baarmoederhalskanker. Want ondanks het hoge besmettingscijfer van 80 procent, weet amper 2 op 5 vrouwen wat HPV precies is. Samen met Ann Van Elsen en Julie Taton wordt dan ook een bewustmakingscampagne over het virus gelanceerd.

Strikjesselfie
En dus roepen Ann Van Elsen en Julie Taton alle Belgische vrouwen op om in januari een ‘strikjesselfie’ te posten op sociale media met de hashtag #stophpv.

“Een selfie met een vlinderdasje is een gemakkelijke manier om te tonen dat je mee ijvert naar meer bewustzijn over HPV. Daarom dat we iedereen aanmoedigen om tijdens de maand januari een selfie met een vlinderdasje te posten op sociale media. Het zal een goede conversatiestarter zijn met andere vrouwen om het bewustzijn over HPV omhoog te trekken,” aldus Ann Van Elsen.

Ervaring uit eerste hand
“Zelf heb ik al enkele operaties ondergaan door een kwaadaardige HPV-infectie”, vertelt Julie Taton, ex-Miss België en televisiepresentatrice. “HPV is een virus dat zeer vaak voorkomt en baarmoederhalskanker kan veroorzaken. Met deze campagne willen we het bewustzijn over HPV verhogen zodat vrouwen in België beter op de hoogte zijn en weten hoe ze HPV kunnen opsporen en baarmoederhalskanker kunnen voorkomen.”

“Mijn diagnose kwam destijds als een echte schok. Ik had heel weinig voorkennis over HPV en wist niet wat me overkwam. Nochtans is de ziekte perfect op te sporen. Vrouwen moeten de kennis en moed hebben om hun arts naar de beste screening tests te vragen.”

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/74/Baarmoederhalskanker/article/detail/2570870/2015/12/30/Waarom-je-in-januari-net-als-Ann-Van-Elsen-met-een-strikje-moet-poseren.dhtml

Veel mensen denken nog als ze de vaccin hebben gehad het niet kunnen krijgen. Spijtig genoeg is dit niet waar. Er bestaan zoveel verschillen in HPV dat het niet tegengehouden kan worden met een vaccin. Altijd veilig vrijen is de boodschap, en ook jaarlijks een uitstrijkje laten nemen. Zo voorkom je heel wat problemen. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM