Hoe angstig zijn je leven kan redden

© Thinkstock.

Hoewel mensen angst doorgaans geen aangenaam gevoel vinden, zijn er situaties waarin deze emotie wel voordelig kan zijn. Een nieuwe studie heeft gesuggereerd dat wie vaker angstig is, efficiënter en beter kan reageren op dreigende situaties.

De onderzoekers aan de Franse universiteiten PSL en Pierre et Marie Curie ondervroegen 24 volwassenen via een vragenlijst naar hun niveau van angst. Vervolgens keken de deelnemers naar foto’s van gezichtsuitdrukkingen, die gingen van neutraal en boos tot angstig. Daarbij moesten die proefkonijnen zelf een emotie bij die foto selecteren. Terwijl de deelnemers naar de beelden keken, observeerden de vorsers de signalen in hun brein om te zien welke gebieden actief waren tijdens het ontcijferen van de emoties.

De analyse van het onderzoek luidt dat angstige mensen beter zijn in het detecteren van negatieve gevoelens bij anderen. Zo konden ze sneller een bedreiging opmerken en op de juiste manier reageren. Deze mensen gebruikten ook een ander gebied van hun brein, een deel dat wordt geassocieerd met lichamelijke actie. Sneller reageren dan anderen, zelfs al gaat het maar over enkele miliseconden, kan helpen de survivalmodus efficiënter te triggeren. In een bedreigende situatie kan deze snelle reflex dus het leven redden van angstige mensen.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondheid/article/detail/2570810/2015/12/30/Hoe-angstig-zijn-je-leven-kan-redden.dhtml

Dat klopt met positieve angst kan je heel wat aan. Dit komt omdat je lichaam adrenaline aanmaakt om te overleven. Maar ook in bedreigde situaties of bij beelden die men ziet en angst naar bovenkomt gaat je lichaam zich op een andere manier gedragen, je wordt alerter en je gaat echt al je zintuigen gebruiken.
Ook is dat gebleken bij een ongeval wanneer spijtig genoeg de persoon in een levensbedreigende situatie verkeerd, er een bepaalde angst naar bovenkomt om te overleven. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM