Geweldige nieuwe workout voor 80’s lovers. Voga!

© IBIZA / Finepair.com. House of Voga

De Londense Juliet Murrell is een yoga teacher met roots in de 80’s. Dat bracht haar op het briljante idee om de dansstijl van die periode te combineren met yoga. Je rekt, strekt en danst op een 80’s beat. Strike a pose!

Het woord Voga is een combinatie van YOGA en VOGUING (een dansstijl uit NY uit de jaren ’80, ook wel bekend als het dansje uit het bekende nummer van Madonna uit de jaren ’80).
De klasjes worden bevolkt door hippe dertigers (die zich nog herinneren hoe je op Madonna moet dansen) in 80’s outfits. Heel erg veel heeft het allemaal niet meer met yoga te maken. Het is meer een dansles waarbij je ook veel rekt en strekt. Voordeel daarvan is dat je net als bij Zumba stiekem veel calorieën verbrandt terwijl je je gewoon staat te amuseren.

Juliet geeft lessen in Londen en organiseert retreats naar Ibiza, dus voorlopig is het voor ons nog niet haalbaar om een echte les te volgen. Maar het goede nieuws is dat er alvast videos zijn waarmee je kan Voga’en in je living.
Een prima oplossing, want het is toch van een lichtjes-uit-de-hand-gelopen balletles op mijn 14de (de balletlerares was Madonna-fan) geleden dat ik nog eens serieus uit de bol ben gegaan op ‘Vogue’. En na een eerste poging – waarbij ik wild met mijn armen stond te zwiepen – voelde ik er nog niet veel voor om dit te herhalen in het gezelschap van een aantal hippe (en vast meer flexibele) yogi’s.
Maar toch, ik ben verkocht! En ik krijg dit nummer alvast een hele dag niet meer uit mijn hoofd.

Ladies with an attitude
Fellows that were in the mood
Don’t just stand there, let’s get to it
Strike a pose, there’s nothing to it
Vogue

Meer info over House of Voga en de filmpjes vind je hier.

House of Voga © IBIZA / Finepair.com
BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/292/Sporttips/article/detail/2569725/2015/12/29/Geweldige-nieuwe-workout-voor-80-s-lovers-Voga-.dhtml
Een ding begrijp ik niet, dat ze een mooie levensstijl of oefeningen gaan combineren. Dan heeft het toch niets meer met de filosofie te maken waar yoga ook op gebaseerd is. Maar goed ieder zijn ding natuurlijk. Ik zelf zal wel gewoon de gewone yoga blijven beoefenen die intens is voor lichaam en geest. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM