Achter deze Instagram-foto van blauwe plekken schuilt een donker geheim

 https://www.instagram.com/bethstelling/

Beth Stelling (29) staat in haar thuisstad Los Angeles bekend als comédienne, maar de laatste maanden liep ze rond met een donker geheim. Ze werd misbruikt door haar partner en ze had twee maanden na de agressie nodig voor ze een punt achter de relatie durfde te zetten. Op Instagram sprak ze onlangs openlijk over het geweld en de verkrachting. En hoe moeilijk het voor haar was om zichzelf los te maken van haar ex.

Stelling zette de eerlijke post op Instagram nadat ze over het misbruik had gepraat op het podium. Haar ex wilde haar overtuigen om te zwijgen omdat iedereen in de comedyscene van LA zou weten over wie ze het had. Toch kon de comedienne niet langer zwijgen. Nadat ze met haar pijnlijke ervaringen kon lachen op het podium, hebben Stellings fans hun steun via social media geuit. Ze vroegen de comédienne om haar verhaal nog meer openbaar te maken. Dus vertelde ze het op Instagram, en sindsdien kreeg ze al heel wat likes en moedgevende steunbetuigingen.

Beth schreef op Instagram: “Het lijkt ongewoon om dit te delen, maar partnergeweld gebeurt elke dag. Er waren heel wat argumenten om mijn abusieve relatie niet openbaar te maken, voornamelijk angstgevoelens weerhielden mij. Angst voor wat mensen zouden denken, angst dat ik zwak of onprofessioneel zou lijken. Toen ik deze zomer een punt achter mijn relatie zetten, was dat niet omdat ik mijn ex niet graag zag. Het was door deze foto. Als mensen me naar de oorzaak van mijn breuk vragen, dan is het niet makkelijk om een eerlijk antwooord te geven. Ik voel me dom. Nadat ik verbaal en lichamelijk werd misbruikt en ook verkracht, ben ik nog meer dan twee maanden bij hem gebleven. Het was niet eenvoudig.”

“Achteraf vroeg mijn ex om er niks van te zeggen op het podium, omdat iedereen zou weten over wie ik het had. We woonden allebei in LA en ik wilde hem niet kwetsen, geen ruzie starten, een klacht indienen, ondervraagd worden of lastiggevallen door hijzelf of zijn omgeving. Ik wilde verder met mijn leven. Ik wil geen wraak, maar het is ongezond om dit voor mezelf te houden. Sinds ik erover ben beginnen praten, zijn heel wat vrouwen me komen vragen of ik dit wilde blijven doen. Ook mannen hebben hun medeleven getoond. En een ex-vriendin van mijn ex kwam naar me toe met een gelijkaardig verhaal”, sluit Stelling de openbaring van haar geheim op Instagram af.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2569770/2015/12/29/Achter-deze-Instagram-foto-van-blauwe-plekken-schuilt-een-donker-geheim.dhtml

Hier toch weer een stukje over partner geweld, en als je naar de foto gaat kijken op haar instagram ga je merken dat de buitenwereld er niets van merkt. Maar dat het op het lichaam zichtbaar is en geestelijk zwaar moet zijn voor haar. 
Veel vrouwen wachten veel te lang om er over te praten om het aan te geven. Dit allemaal door een angst die diep geworteld zit door de dader. 
En zoals je hier ook kan lezen zeg er niets over. Nee slachtoffers laat je niet domineren door woorden van angst maar durf het te zeggen tegen iemand die misschien mee kan zoeken naar hulp en een oplossing.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM