‘Seks met ex’ overkomt vrouwen vaker dan mannen

© thinkstock.

We weten dat het een slecht idee is om in bed te belanden met een ex-lief, maar toch gebeurt het regelmatig. Vrouwen spannen hierbij de kroon: 54% van de mensen die toegeven seks te hebben gehad met zijn ex, zijn vrouwen. Dat blijkt uit een enquête van een bedrijf voor seksspeeltjes Adam and Eve.

Volgens de enquête van de Amerikaanse erotische webshop Adam and Eve bij 1.000 participanten, zou maar liefst 44% van de ondervraagden wel eens in bed beland zijn met een voormalig lief. 54% daarvan zijn vrouwen. De ondervraagden gaven hiervoor verschillende redenen aan: seks willen met iemand waarbij je je comfortabel voelt (37%), een poging tot verzoening (14%) of wraak (5%) werden onder meer aangehaald.

Volgens therapeute en ‘sexperte’ Kat Van Kirk hoeft dit niet noodzakelijk iets slechts te betekenen: “Bij een ex voel je je comfortabel en op je gemak. Zolang beide partners hetzelfde doel voor ogen hebben, kan het bevredigend zijn voor allebei. Maar het is pas als de ene persoon andere motieven heeft dan de andere, dat je met een probleem zit.”

Sociaal werkster en auteur Sherry Amatenstein geeft in dit verband een niet mis te verstane waarschuwing mee: “Je ziet een auto aankomen, en je gaat niet uit de weg. Dat is exact hoe seks met een ex werkt.” Ze waarschuwt in het bijzonder voor het gebruiken van deze of andere seks als bevestiging. “Het is heel belangrijk om op voorhand je motieven te analyseren, en er niet aan te beginnen met onrealistische verwachtingen.”

En om er nog een niet-wetenschappelijk maar wel ondubbelzinnig advies bij te betrekken, is er altijd nog het 90’s-nummer van E-rotic met een glasheldere boodschap:Max don’t have sex with your ex. It will make your life complex. Een gewaarschuwd man – en blijkbaar vooral vrouw – is er twee waard.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/2567938/2015/12/27/-Seks-met-ex-overkomt-vrouwen-vaker-dan-mannen.dhtml

Hier wil ik even toch aandacht aangeven. Als het vaker vrouwen overkomt met de ex er toch bijzijn om seks te delen met elkaar. Hoe kan men hier dan zeggen dat vrouwen het vaker doen?????
54% vrouwen dus ook voor mijn denken 54% mannen. 
Als je het natuurlijk bekijkt als de man eerst het vraagt ok, maar dan nog.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM