‘Chocolade? Nee, dank u!’ Studie ontdekt hormoon dat zin in suiker vermindert

We weten allemaal dat een plotse drang naar suiker soms onverklaarbaar optreedt, en dan geven we daar genadeloos aan toe. Amerikaanse wetenschappers ontdekten nu een link tussen een bepaald hormoon en die plots opkomende zin in suiker, die zou kunnen helpen bij de bestrijding van diabetes en obesitas.

Dit hormoon kan mensen helpen die zelf niet aanvoelen wanneer ze genoeg suiker hebben gehad, wat op termijn tot diabetes leidt.

Onderzoekers Lucas BonDurant

Zeker tijdens de feestdagen passeert er al eens meer zoet door onze mond dan gewoonlijk, omdat we het niet over ons hart krijgen om dat dessertje of stukje cake bij de koffie te laten liggen. Wetenschappers van de universiteit van Iowa in Amerika hebben nu een verklaring gevonden voor die onweerstaanbare drang naar suiker.

Een hormoon dat door onze lever geproduceerd wordt, kan onze zin in suiker de kop indrukken. Het hormoon – met de naam fibroblast growth factor 21 (FGF21) – wordt aangemaakt in de lever als reactie op een hoog niveau aan koolhydraten in ons lichaam. Dan gaat het hormoon de bloedstroom in, en zendt een signaal naar het brein om de zin in suiker te verminderen.

Hulpmiddel tegen obesitas en diabetes

Lucas BonDurant, co-auteur van de studie en doctoraatsstudent in de moleculaire en cellulaire biologie: “Dit hormoon kan mensen helpen die zelf niet kunnen voelen wanneer ze genoeg suiker hebben gehad, wat op termijn tot diabetes leidt.” Ook om obesitas tegen te gaan is deze nieuwe ontdekking belangrijk.

Het hormoon vermindert de zin in suiker, maar doet dat niet bij elk type suiker (sucrose, fructose, glucose) in gelijke mate. Ook heeft het geen invloed op de consumptie van complexe koolhydraten. Meer onderzoek is nodig om te weten te komen op welke voedingsstoffen FGF21 het meeste invloed heeft, en om andere hormonen te ontdekken die onze zin in bepaalde voedingsstoffen beïnvloeden.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondheid/article/detail/2567574/2015/12/26/-Chocolade-Nee-dank-u-Studie-ontdekt-hormoon-dat-zin-in-suiker-vermindert.dhtml

Suiker kan ook gezien worden als een verslaving. Maar ook de meeste vrouwen zullen naar suiker grijpen in een bepaalde periode van de maand. Suiker geeft je ook een energieboost en dat maakt dat het schadelijk is als je teveel neemt. Hier geld ook weer overdaad schaad en men moet het lichaam ook het werk laten doen om al die suiker te verwerken. Zodat de alvleesklier ook hier haar werk kan doen. Dus als je de komende dagen en die voorbij zijn teveel aan suikers gehad hebt dat ook normaal is, zorg dan voor je eigen lichaam en geef het dan ook als het kan minder suikers de komende dagen. Als je weet dat het in heel wat producten zit krijg je zo en zo al heel wat binnen. Als je echt teveel neemt kan het wel eens zijn dat er ook acne zal verschijnen.
En wie weet voor bepaalde mensen kan dit hormoon misschien een hulp zijn. Om toch nog een gezond leven te leiden. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertentie