Een vriendschapsband gaat nooit stuk, dat bewijzen deze mensen

Met de komst van social media lijkt het begrip vriendschap vluchtiger dan ooit te zijn. Je kan een virtuele vriendschap namelijk met één enkele muisklik beëindigen. De Nederlandse socioloog Gerald Mollenhorst aan de Universiteit van Utrecht heeft na onderzoek ontdekt dat we een vriendschap na gemiddeld zeven jaar afbreken. Maar op Radio 1 getuigden mensen vanochtend dat de band met een boezemvriend veel langer kan duren.

Volgens Gerald Mollenhorst heb je slechts 30 procent kans dat je binnen zeven jaar je beste vriend nog steeds zo kan noemen. Voor minder hechte vriendschappen zal slechts de helft van je vrienden binnen zeven jaar nog deel uitmaken van je leven. Filosoof Paul Van Tongelen zei vanochtend in Hautekiet op Radio 1 dat we tijdens de adolescentie de meest intense vriendschappen sluiten, onze beste vriend leren we dus vaak rond onze 18de verjaardag kennen. Hij voegde eraan toe dat we virtuele vriendschappen moeten onderscheiden van echte vrienden. Maar toch kunnen virtuele banden ook erg intens zijn.
De reden waarom veel vriendschappen uitdoven is volgens Van Tongelen het werk en niet een relatie. Mollenhorst voegt eraan toe dat ook afstand of ingrijpende gebeurtenissen kunnen maken dat een vriendschap verwatert.

Heel wat luisteraars op Radio 1 bewijzen vandaag echter dat levenslange vriendschappen nog steeds bestaan. We selecteerden de mooiste getuigenissen die bewijzen hoe hecht de band met een echte vriend kan zijn.
BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2560931/2015/12/18/Een-vriendschapsband-gaat-nooit-stuk-dat-bewijzen-deze-mensen.dhtml
Een vriendschap kan zeker veel langer duren. Het is als een relatie, en je hoeft in een vriendschap elkaar niet altijd te zien. Maar als je elkaar ziet dan bruist het van ambiance. Op social media kennen mensen heel veel vrienden maar zijn het echte vrienden kan je ze bereiken als het nodig is. Nee je kan ze zelfs nog geen handgebaar geven. Een vriendschap is zo mooi en is echt iets om te koesteren. 
AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbindenhttp://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM