Ook zwangere vrouwen vaak slachtoffer van geweld

Ook zwangere vrouwen vaak slachtoffer van geweld

Een op de zes zwangere vrouwen heeft vóór ze zwanger werd partnergeweld ­ervaren. Tijdens de zwangerschap is dat nog bij een op de tien het geval. Het ­betreft vooral psychisch geweld, maar ook fysiek en seksueel, zo blijkt uit een doctoraatsonderzoek aan de universiteit Gent waarbij 1.894 vrouwen uit elf ziekenhuizen werden bevraagd. De resultaten van het onderzoek staan dinsdag in verschillende kranten.

Psychisch misbruik komt beduidend meer voor dan fysiek of seksueel geweld. Maar volgens de onderzoeksters zijn de gevolgen voor de foetus even nefast. Zowel fysiek als psychisch geweld bij de moeder kunnen onder andere leiden tot placentaloslating, zwangerschapsvergiftiging, of een hoger risico op een miskraam of vroegtijdige bevalling. Het kind loopt ook een hoger risico op groeiachterstand, een lager geboortegewicht of ontwikkelingsstoornissen.

De pleger van dat geweld was niet altijd de partner. Het kon ook een ex-partner zijn, een familielid of een onbekende.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20151201_01998314/ook-zwangere-vrouwen-vaak-slachtoffer-van-geweld

Hoe kan een partner zoiets doen. Daar hij ook toch een kind wilde en dan gaan ze over naar fysiek en seksueel geweld nog. Zo ga je twee mensen zwaar pijn doen. En dan wordt hier vaak nog psychische op gewerkt dat maakt dat er bij de zwangere vrouw heel veel emoties zitten. En als partner hoe hard kan je dan zijn om seksueel en fysiek geweld op je vrouw en ongeboren kind uit te oefenen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM