Minder vooroordelen door meditatie…

Een gezonde levensstijl, innerlijke rust, ontspanning of juist fit en slank blijven. Allemaal verschillende redenen om te mediteren. Maar is dit het enige wat het met je doet? Niet dus! Meditatie is namelijk ook super goed en zeer effectief voor je hersenen! Zelfs je vooroordelen worden er minder van.

1

Al na zeven minuten mediteren worden raciale vooroordelen minder, zo hebben Britse wetenschappers ontdekt. Psychologen van de Universiteit van Sussex wilden onderzoeken of mediteren iemands houding ten opzichte van een andere bevolkingsgroep kan doen veranderen (bron Drimle.nl). De gebruikte techniek was’ metta bhavana’, die de ontwikkeling van liefdevolle vriendelijkheid nastreeft. Dat gebeurt door zinnen uit te spreken waarin je iemand die je voor ogen houdt geluk toewenst. Aan de studie deden 71 proefpersonen mee die geen ervaring hadden met mediteren. Ze kregen een foto te zien van een zwarte persoon van hetzelfde geslacht en moesten positieve zinnen uitspreken.

2

Tijdens een tweede test kregen ze foto’s van zowel blanke als zwarte mensen te zien die ze moesten koppelen aan positieve of negatieve woorden. Mensen koppelen positieve woorden vaak sneller aan de foto van iemand met dezelfde huidskleur, maar al na zeven minuten mediteren veranderde dat.Bij foto’s van mensen met een andere huidskleur werd na meditatie vooral de associatie met woorden als ‘liefde’ en ‘dankbaarheid’ sterker. De vooroordelen werden dus minder. “Sommige meditatietechnieken kunnen een belangrijk instrument zijn om de harmonie tussen groepen te versterken,” zei hoofdonderzoeker Alexander Stell. De studie is gepubliceerd in het blad Motivation and Emotion

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2015/11/28/minder-vooroordelen-door-meditatie

Een gezonde levenspatroon nooit van iets teveel en dagelijks mediteren is weten hoe je met jezelf om moet gaan. Als je dan nog zonder stress door het leven zal je merken dat je een heel ander leven leid als al de anderen die je gejaagd door het leven ziet gaan. Als je dan zo door het leven gaat ben je ook jezelf dankbaar maar kan je ook anders kijken naar andere mensen. 

Voor deze die meer willen lezen over een Metta Bhavana meditatie
http://www.bcatriratna.nl/index.php/meditatie-metta-bhavana/

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM