Waarom je met natte sokken naar bed moet

Het is nooit een goed moment om ziek te worden. Iedereen om je heen loopt al te snotteren in aanloop naar een weekje met tegenzin op de bank hangen. Nee, je wilt het niet! Je propt jezelf vol met superfoods met magische krachten, ineens sport je écht drie keer per week in plaats van dat je het alleen maar zegt, je doet er echt álles aan om de hardnekkige virussen buiten de deur te houden. Maar wist je dat er een hele simpele oplossing is op griep te voorkomen? Ga slapen met kleddernatte sokken aan je pootjes. Yes, we know: het klinkt eerder alsof je er juist ziek van wordt in plaats van dat je ziektes voorkomt, maar het werkt écht!

Het zit zo: natte sokken zorgen ervoor dat je bloedcirculatie een sprintje trekt. En wanneer je bloedsomloop op volle toeren door je lijf raast blijven je voeten warm. Ja dat klinkt nog vreemder en toch werkt het menselijk lichaam zo. En dat helpt griep/verkoudheid te voorkomen of te verlichten. Wel is het belangrijk dat je je aan bepaalde voorschriften houdt en niet random met sokken onder de douche stapt bijvoorbeeld. Doe het als volgt: hang je blote voeten in warm water; dompel dunne, katoenen sokken in koud water; wring ze uit en trek ze aan als je je voeten uit het warme water heb gehaald. Trek hier overheen een paar droge, wollen sokken en de volgende ochtend zul je je stukken beter voelen.

BRON: http://www.vrouwen.nl/view/126044/Waarom+je+met+natte+sokken+naar+bed+moet

Weer iets geleerd, want dit wist ik niet. Dat natte sokken je sneller van je verkoudheid kunnen afhelpen. Het is het proberen waard.
Maar natuurlijk als mensen graag warme voeten willen hebben en met sokken gaan slapen. Kan je hier op deze blog van Sunny meer over lezen;  http://hallosunny.blogspot.be/2015/11/slaap-jij-met-sokken-aan.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+HalloSunny+%28Hallo+Sunny%29Want je moet ze toch nat aantrekken dat toch koud zal aanvoelen. Maar voor de circulatie van het bloed kan dit wel eens goed zijn.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM