Mensen hebben dikwijls het gevoel er alleen voor te staan.

Sommige mensen denken er alleen voor te staan, hebben geen moed om hulp te zoeken en proberen heel veel zelf te verwerken te doen. Alleen zijn deze mensen op een moment uitgeblust en voelen zich ziek. Weten niet meer wat te doen en krijgen dan ook het gevoel van eenzaamheid over zich heen. Juist omdat ze niet kunnen praten of denken dat ze niet gehoord worden. Ook omdat ze soms een angst hebben verkeerd begrepen te voelen. Het is juist door te praten en te aanvaarden dat de luisteraar(ster) er anders mee om kan gaan, dat er inzichten kunnen komen. Vanuit die inzichten kan je dan een ander gevoel gaan aannemen en dingen voor jezelf gaan plaatsen en ze een plaats geven. Zodat je dan toch niet dat eenzaam gevoel moet aanvoelen of voelen dat je er alleen voorstaat.
Toch is het van belang om dingen tot je gevoel te brengen. Doe je dat niet dan ga je ook in een slachtoffer rol vallen en ga je merken dat er geen hulp geboden wordt of niet naar je geluisterd wordt. Dit omdat je meer in gedachten bezig bent dan in gevoel of met beide om een balans te krijgen. Maar die balans vind je niet omdat je maar op een negatieve manier blijft denken, en ook zo je gevoel is.
Juist daarom krijgen heel wat mensen het gevoel van eenzaamheid.
Toch komt er een moment dat ze het in willen zien. Dat ze hun problemen kunnen inschatten en opsommen.
Problemen op allerlei vlakken
Hulp zoeken en aanvaarden
Niet in de slachtoffer rol vallen
De eenzaamheid aanpakken en aan werken.
Want het kan goed zijn dat bepaalde mensen ook zoiets hebben van hier is ze weer ze wilt aandacht krijgt zo ook maar doet er toch niets mee. Deze mensen zijn hun eigen slachtoffer en gaan opzoek om de eenzaamheid niet te voelen, maar ook om medelijden of compassie op te wekken zodat ze zich eigenlijk in de belangstelling voelen staat.
Juist met deze soort van mensen moet je uitkijken. Je hebt het niet altijd door, en als je het door hebt zullen ze dan ook andere naar hun toe proberen te trekken. Om toch maar gehoord te worden. Meestal zijn het ook die nog mooie praatjes verkopen om zo geloofwaardig over te komen. En proberen zo medelijden op te wekken. Als ze die dan niet krijgen steekt de eenzaamheid op, en zullen weer in een bepaalde rol gaan vallen om ook zo de aandacht te trekken.
Ga maar eens na, misschien ken jezelf wel iemand in je onmiddellijke omgeving die zo door het leven gaat. Die zo ingesteld is. Het is moeilijk soms zelfs moet je loslaten om er niet in mee getrokken te worden.
Mensen bepaalde gevoelens heeft men zelf in de hand. Als je hier voor jezelf niet uitkomt probeer dan te kijken hoe het komt dat je dit gevoel hebt. Is het een situatie is het iets dat je los hebt moet laten en zo in een verwerking zit. Durf hulp te zoeken om zo ook deze gevoelens onder woorden te brengen of op te schrijven. Dan kan je eraan werken. En ga je merken dat er meer is dan alleen dit gevoel.

Nogmaals.
We mogen niet vergeten eenzaamheid bestaat niet echt. Je bent nooit alleen, maar gevoelsmatig kan je alleen voelen, en moet je aan jezelf gaan werken om dat gevoel te veranderen.

 

Ik heb voor twee uiterste foto’s gekozen. Bij de eerste kan je zien de eenzaamheid maar eigenlijk kan het ook de rust zijn dat deze zoekt zodat ze even alleen kan zijn. De tweede mediterend tegen een boom, zal je nooit het gevoel van eenzaamheid voelen je voelt zoveel door je lichaam stromen. En niet alleen dat maar je bent nooit alleen nogmaals en dat zie je in beide foto’s de eerste het water de zonsondergang, de andere het bos de bomen. 

Stel jezelf ook maar eens de vraag of je dit gevoel soms of geregeld hebt?

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM