Het jodiumzaadje heeft de behandeling voor vrouwen met borstkanker enorm verbeterd. Het aantal heroperaties en borstverwijderingen is sinds de komst van deze opsporingstechniek enorm gedaald.

Dit meldt het Catarina Ziekenhuis, het grootste algemeen ziekenhuis van Eindhoven, woensdag in een persbericht.

Het jodiumzaadje is een klein radioactief zaadje (5 millimeter) dat voor een borstoperatie in de tumor wordt geplaatst om deze later makkelijk op te sporen.

Tijdens de operatie kan de chirurg met een speciaal apparaat snel de plek van de afwijking aanwijzen, waardoor preciezer kan worden geopereerd.

Borstbesparende operatie

“In situaties waarbij in het verleden gekozen werd voor een borstverwijdering, bijvoorbeeld bij meerdere tumoren in de borst, kan nu door deze lokalisatietechniek met jodiumzaadjes vaker een borstsparende operatie worden uitgevoerd”, aldus chirurg Yvonne van Riet van het Catarina Ziekenhuis.

Het ziekenhuis was in 2003 de eerste in Nederland die gebruik maakte van de opsporingstechniek. Inmiddels zijn al meer dan 1.500 vrouwen met borstkanker op deze manier behandeld.

BRON: http://www.nu.nl/gezondheid/4167332/minder-heroperaties-invoering-jodiumzaadje-bij-borstkanker.html

Weer een stukje in de goede richting misschien. Ook proberen ze meer en meer borstbesparende operaties uit te voeren. Natuurlijk kan dit ook een afwijking aan de borst geven, maar je behoud toch de borst dat ook wel belangrijk is.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM