Kindermishandeling: niet wegkijken!

Ieder jaar worden in Nederland 119.000 kinderen (!!) thuis mishandeld of verwaarloosd. Gemiddeld heeft 1 kind in elke schoolklas te maken met een vorm ervan.

Mishandelde kinderen ervaren het zwijgen van omstanders als het meest pijnlijk. Het geeft hen het gevoel dat ze er niet toe doen, dat niemand om ze geeft.

Ze kunnen later vaak 1 persoon aanwijzen die voor hen de cirkel van geweld doorbrak. Zo iemand verandert hun leven voorgoed…………..

Slachtoffers van kindermishandeling die zelf niet durven te praten, hebben belangrijke anderen in de omgeving nodig die hun signalen opmerken en in actie komen. Familieleden, onderwijzers, buren of clubgenoten bijvoorbeeld.

Deze week is de Week tegen Kindermishandeling (16 t/m 21 november 2015). De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik doet een beroep op iedereen om in actie te komen bij een vermoeden.

1 persoon die in actie komt, is al genoeg om het leven van een mishandeld kind voorgoed te veranderen. Niet de instelling hebben van ‘je er niet mee bemoeien’. Misschien kun jij wel het verschil maken.  #LaatZeNietBarsten.

BRON: http://relatie.blog.nl/scheiden-lijden/2015/11/16/kindermishandeling-niet-wegkijken

Het wordt nog teveel gedaan, en dan gaat het niet alleen over mishandeling, maar ook verwaarlozing. Want ook dat is mishandeling. Spijtig genoeg zien sommige het, maar durven ze geen stappen te ondernemen. Zodat het kind in de situatie blijft hangen of zitten. Daarbij komt dan nog in het ergste geval seksueel misbruik bij. Dat meestal niet besproken worden en dat meestal bekenden zijn en daarom dat het stil blijft daarover. Als je de cijfers leest dan doet dat gewoon pijn dat het nog zo een groot aantal is. En dan misschien te weten, dat jezelf in jouw buurt zo een kindje kent maar niet echt iets durft aan te doen. Ook kinderartsen onderwijs en andere instanties zouden sneller een melding moeten maken als ze een vermoeden hebben.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM