Koude voeten? Koud water!

Het is niet anders… De winter is in aantocht en daarbij natuurlijk ook alle bijbehorende probleempjes. Een daar van kan zijn dat je van die enorm koude voeten hebt als je buiten bent geweest. Eerste reactie van veel mensen: voeten tegen de verwarming of even met de voeten in een teiltje met warm water. Maar: het is beter om koude voeten niet op te warmen door heet water. Dit kan, zeker in de winter als de voeten heel koud zijn, bij leiden tot wintertenen.

En dan ben je natuurlijk nog verder van huis! Een betere oplossing is de voeten een minuut in een koud badje en dan stevig afdrogen. Het koude water lijkt onlogisch, maar (zeker in combinatie met het afdrogen) brengt de bloedcirculatie op gang. Warm water zorgt juist dat de bloedcirculatie minder wordt. Je moet natuurlijk niet vergeten om na het afdrogen wel lekkere warme sokken/sloffen aan te doen!

BRON: http://50plus.blog.nl/algemeen/2015/11/12/koude-voeten-koud-water-2

Koude voeten kunnen ook pijnlijk zijn, en ga ze zeker niet opwarmen aan een verwarming. Want dan ben je helemaal verkeerd bezig. Nu ik zou ook uitkijken om gelijk je voeten in een koud badje te steken. Voor de bloedsomloop is het wel goed maar niet echt voor je huid van je voeten die toch niet overal even dik is. Wat wel goed is, is je voeten masseren gewoon met je hand over je voeten wrijven en ze zo verwarmen.
En nu zullen heel wat mensen versteld staan maar wat je eigenlijk hebt beste draagt op echt koude dagen zijn panty’s en daar een sportsokje over.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM