Dit jaar al 45 vrouwen gedood bij partnergeweld in Spanje

In Spanje zijn dit jaar al 45 vrouwen omgekomen bij echtelijk geweld. Zaterdag nog kwamen in Madrid tienduizenden mensen samen om te protesteren tegen intrafamiliaal geweld. Sinds zaterdag zijn nog eens vier vrouwen gestorven.

De Spaanse minister van Volksgezondheid Alfonso Alonso heeft intussen een ‘zwart weekend’ afgekondigd en heeft de vier moorden veroordeeld.

Zowat 12,5 pct van de Spaanse vrouwen ouder dan 16 is al het slachtoffer geweest van het geweld van hun partner of ex-partner. Dat blijkt uit een rapport van Volksgezondheid uit 2014.

Spanje werd nochtans door de Raad van Europa aangehaald als pionier omdat het in 2004 een wet aannam op geweld tegen vrouwen. Sinds de goedkeuring van die wet is het aantal slachtoffers gedaald van 71 in 2003 naar 54 in 2014.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/521/Partnergeweld/article/detail/2520245/2015/11/10/Dit-jaar-al-45-vrouwen-gedood-bij-partnergeweld-in-Spanje.dhtml

Ik dacht dat ik het niet goed las, maar ja zoveel doden bij partnergeweld waar gaat het heen om zo je macht te gebruiken dat je het slachtoffer de dood injaagt. Dan stel ik hier de vraag of het slachtoffer geen hulp durft zoeken, of het niet krijgt. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM