Last van sombere gevoelens?

Emotionele druk, verlies of grote veranderingen in het leven kunnen leiden tot apathie en negativiteit. Ook de kortere en donkere dagen kunnen een effect hebben op je gemoedstoestand.

Voel je je down, somber of lusteloos? Misschien ben je gevoelig voor de seizoenswisseling, heb je stress op het werk of problemen in je relatie. Soms ken je zelf de aanleiding nog niet eens. Van dit onrustige gevoel wil iedereen natuurlijk snel af. Wat kun je zelf doen om uit die negatieve spiraal te komen?

  • Blijf bewegen! Trek je dikke jas aan en ga een flink stuk wandelen in het bos. Frisse lucht en even in de natuur zijn kan je goed ontspannen.
  • Leef je uit in een sport! Voor sommigen doet een half uur joggen goed, anderen kunnen dan weer helemaal ontspannen en afschakelen door te dansen, of misschien een goed stuk zwemmen?
  • Adem! Blijf even letterlijk staan of zitten en neem de tijd om een aantal keer diep in en uit te ademen. Adem 5 tellen in via je buik en vervolgens 5 tellen rustig uit via je neus. Las een paar keer per dag zo’n rustmoment in en voel hoe je lichaam zich ontspant.
  • Schrijf het van je af. Soms ben je zo druk in je hoofd dat je het overzicht even verliest. Door alles op papier te zetten kun je orde in de chaos creëren en kan het je helpen om de zaak te relativeren.
  • Gun jezelf ook wat rust : met een boek op de bank, rustige muziek beluisteren, een middagje wellness, een warm bad of gewoon eens helemaal niks doen.

Er bestaan ook natuurlijke middelen die je kunnen helpen om je emotioneel evenwicht terug te vinden. Saffratonine® bevat saffraanextract dat helpt het emotioneel evenwicht te ondersteunen en een positieve stemming te behouden. Het is een mentale opfrissing voor een goed humeur.
Daarnaast ondersteunt dit extract de innerlijke rust tijdens emotioneel beladen periodes, vb. tijdens grote veranderingen in het leven. Hierdoor krijg je meer fut en plezier en kun je weer genieten van elke dag.
Verder helpen de vitamines B1, B3, B6, B8 en B12 uit het vitamine B-complex bij het behoud van een goede werking van het zenuwstelsel en een gezonde psychologische functie.

BRON: http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=20053

Soms heb je het al wel eens dat je bepaalde gevoelens niet echt kan plaatsen en dat je daardoor niet voelt zoals het zou moeten. Het kan te wijden zijn aan een te komt van iets zoals vitamine B maar ook door situaties die er zijn geweest. Het belangrijkste van al is opzoek te gaan van waar het kan komen, zoals hier ook beschreven het van je afschrijven en zo kom je tot een inzicht meestal. Als je dat hebt zoek dan de rust op en probeer te genieten van de kleine dingen. Nu sommige vrouwen hebben dit voor hun menstruatie en als men dat weet als vrouw kan men zich ook terugtrekken, maar geef het ook aan. Zoek een leuk boek zoek het evenwicht in jezelf terug en probeer zo te genieten en het somber gevoel weg te krijgen uit je lichaam. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM