VOLWASSEN EN TOCH EENS DAT KLEUTERGEDRAG NAAR BOVEN LATEN KOMEN

Kleutergedrag waar we ons nog steeds schuldig aan maken

Ja toch, nee toch?! Je gelooft het niet, maar de meeste van ons zijn de twintig al jaren gepasseerd. Dat je dat niet altijd merkt, zijn we heel eerlijk over. Want ja, elke volwassene maakt zich weleens schuldig aan kleutergedrag.

Zowel bij het naar bed gaan als uit bed komen vertonen we uitstelgedrag in de hoop dat van uitstel afstel komt, maar dat kun je niet maken op deze leeftijd. Je hebt verplichtingen, want eigenlijk leef je het volwassen leven. Hoewel we er ook net zo lief nog een potje rock, paper, scissor tegenaan gooien om te kunnen aanwijzen wie de afstandsbediening moet pakken. Soms lijkt het alsof we nooit meer volwassen zullen worden. Moeten we ons daar dan maar bij neerleggen en het accepteren? Dat is misschien maar beter. Scheelt zeker een hoop frustratie om het kinderachtige gedrag dat inmiddels onderdeel van ons karakter is geworden.

1. Je wilt nog niet naar bed
Om 22:00 uur wil je sandwichen met je dekbed en je matras. Het is al kwart voor tien… Nog héél eventjes tv-kijken. Tien voor tien: tanden poetsen. Achter voor tien: katten knuffelen. Vijf voor tien: make-up eraf halen. Twee voor tien: “doei schatje, trusten! Smak.” “Oh en doei kattenschatjes!” Vijf over tien: oplader vergeten. “Hé wat kijk je?” “Leuk!” Kwart over tien: “oké, nu echt doei. Doei! Kus!” “Doei kattenschatjes!” Tien voor half 11: Ah kggg, dorst! En dan moet je ook plassen, want anders moet je straks. Nog even tv-kijken. Wéér iedereen een fijne nacht toewensen. Uiteindelijk lig je rond een uurtje of elf in bed. En dan moet je natuurlijk nog WhatsApp, je mail, SMS, Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en YouTube checken. Je vriend is het inmiddels wel gewend, want dit tafereel is inmiddels je standaard routine voordat je definitief tussen het beddengoed geklemd zit.

2. Rock, paper, scissor om onder moetjes uit te komen
Ah kak. Hollands Next Top Model is afgelopen. “Oké vriend, het is jouw beurt om de afstandsbediening te pakken.” Leuk geprobeerd, maar hij zit ook lekker. Rock, paper, scissor dan maar?

3. Net zo lang zeuren tot je je zin krijgt
Je gaat nog net niet stampvoeten en gillend over de grond rollen als je je zin niet krijgen. Nee, die tijd zijn we écht vergroeid. Maar dat vuistje schiet wel de lucht in en je zet ook een zeikstemmetje op alsof hij dan ineens zegt “oké, vooruit maar dan, omdat ik zo dol ben op die zeikstem van je.” Misschien dat je je zin krijgt omdat hij zo snel mogelijk van je af wil zijn. Maar dat is nooit goed.

4. Stiekem snoepen
Echt, we doen het. We zeggen gewoon dat we strak aan het Kayla Itsinitsen zijn en geen idee hebben waar al die kilo’s vandaan komen. “Hè, dat is gek, die broek is gekrompen.” Natuurlijk houden we dit vol als er mensen in de buurt zijn. Maar waar blijven die stukken chocolade als niemand kijkt? Yup, in die mond van je!

5. Slecht kunnen delen
Geef toe dat jij ook wel eens de zak chips vanaf de onderkant hebt dichtgeknepen, zodat je je hand precies over de chips klemt en je zo kunt bepalen dat de gene die in de zak graait minder chips kan pakken. Mèhèhè. Enorm kinderachtig, maar hé, daar gaat dit hele artikel toch over?

6. Overal dealtjes voor maken
Hoewel veel dealtjes beter verwoord kunnen worden als een dreigement. Want “als jij niet stofzuigt, maak ik de plee niet schoon. En als jij de afwas niet doet, kook ik ook niet.” Ja, meisjes, de liefde van een man gaat nog altijd door de maag, dus dit werkt vet goed!

7. Dat het eten van iemand anders er altijd lekkerder uitziet
Menukaarten staan altijd veel te vol. Na wat ge-ienemienemut heb je een keuze weten te maken. Ja, die vis neem je. Komt je gezonde kant ook nog aan z’n trekken. En dan komt het: ligt er zo’n miezerig schepseltje op je bord. En je had nog wel zo’n honger. Wauw, in tegenstellig tot de megaburger van je vriend trouwens. Ja, sharen! Kom maar hier met de helft. Want jij hebt duidelijk het verkeerde gerecht gekozen. Dus je overtuigt hem ervan hoe smaakvol jouw visje is en jullie uiteindelijk allebei je maag vullen met een halve vis en een halve hamburger.

8. Nog steeds kinderprogramma’s bekijken
Dat journaaltje ’s ochtends zit er niet in hoor. Je checkt in de trein wel de Facebook-pagina van de NOS. ’s Ochtends is het namelijk tijd voor Zapp! In de ochtend is namelijk het enige moment dat niemand ziet dat je naar kinderprogramma’s zit te gluren.

9. Zenuwachtig zijn voor je verjaardag
Jij bent nog lang niet jarig. Maar je omgeving weet precies wanneer jouw geboortedag is en wanneer je het viert, want dat loop je maanden van de voren al van de daken te schetteren. Weken van de voren begin je in het openbaar met aftellen, dagen van te voren ben je al zenuwachtig en op de dag zelf moet ie-der-een eraan geloven. Je bent net een klein kind. Je stuitert van cadeau naar cadeau en je bent overal even blij mee. Jezus, wat is jarig zijn toch leuk.

BRON: http://www.ze.nl/p/160832/kleutergedrag_waar_we_ons_nog_steeds_schuldig_aan_maken
Als volwassenen mag men al eens dat gedrag vertonen het maakt je vrolijk maar het laat ook iets zien van jezelf. Dat je ook echt nog even dat kind mag zien. Dat stiekeme even doen, en er zo een goed gevoel op na houden. Of in de speeltuin toch ook even van die grote afrijs gaan. Het mag maar weinigen durven het. Omdat ze aangekeken worden en dat gaan ze zich tot henzelf nemen, waar dan weer een onaangenaam gevoel door ontstaat. Maar spijtig mensen die het niet doen, je mist mooie gevoelens in jezelf.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

aardemeisje916141755.wordpress.com/

Terug naar onze eigen natuur

Kiran ✨

Reading And Writing is the best Investment of Time ✨ ( Motivational Thoughts) "LIFE IS A JOURNEY"

Ms. C. Loves

If music be the food of love, play on✨

Multidimensional_Art

L'illusione, la realtà oltre lo specchio.

deniseblogt

Blogs over van alles en nog wat

Leven met Endo

Laten we samen endometriose overwinnen

Pensieri Parole e Poesie

Sono una donna libera. Nel mio blog farete un viaggio lungo e profondo nei pensieri della mente del cuore e dell anima.

zinderen

op weg naar authentiek leven

Nadia wandelt

Wandelblog

Tiernnadrui

Dans in de regen

Myrela

Art, health, civilizations, photography, nature, books, recipes, etc.

Levenslange blog

levenslessen

Tistje

ervaringsblog autisme sinds 2008

Vreemde avonturen in een klein dorpje

Met Nonkel Juul, Bieke en tal van anderen

MyView_Point

Right <> correct of the center

Bio-Blogger

Bio-Blogger is an excellent source for collaborations and to explore your businesses & talents.

Regenboogbui

~ Leren, creëren, inspireren ~

saania2806.wordpress.com/

Philosophy is all about being curious, asking basic questions. And it can be fun!

newtoneapblog

A Discarded Plant

Inhale Peace; Exhale Love. Joy will Follow! - RUELHA

As long as there's breath, there will always be HOPE because nothing is pre-written and nothing cannot be re-written!

Looking for cbd supplements?🌿

HEMP up your life! The power of nature🌿

YOUNGREBEL

Blog about life, positivity, selfcare, food and beauty.

Chateau Cherie

Exposing Bullies and Liberating Targets to Make The World a Safer Place for All

bewustZijnenzo

Magazine: Inspiratie voor een gezond gelukkig en bewust leven

Beaunino loopt de Camino

‘Gewoon doorlopen!’

Blog with Shreya

A walk through the blues of life!

Soni's thoughts

No Fear, Express dear

%d bloggers liken dit: