5 vreemde redenen waarom je niet kan slapen

© Thinkstock.

Vannacht liggen draaien en keren in je bed? Soms is de reden niet ver te zoeken: stress, of te veel gegeten. Maar soms ligt de oorzaak een stuk minder voor de hand. Wist je dat je tandpasta je kan wakker houden?

1. Volle maan
Volgens een onderzoek aan de Göteborg Universiteit in Zweden slapen mensen gemiddeld 20 minuten minder lang tijdens een volle maan. De wetenschap weet nog niet precies hoe, maar ons slaappatroon is gelinkt aan de maancyclus. Wie ’s nachts de slaap niet kan vatten, kan daardoor beïnvloed worden.

2. Vitaminen
Veel mensen nemen iedere dag een multivitaminenpil om ervoor te zorgen dat ze niets te kort komen. De pil neem je echter beter ’s ochtends, zeker als ze vitamine B12 bevat. Dat zorgt immers voor een snelle energieboost, die je ’s nachts wakker kan houden.

3. Tandpasta
De geur en smaak van pepermunt is zeer opwekkend. Een recente studie wees uit dat proefpersonen stukken minder slaperig zijn als ze de munt recent ruikten. Natuurlijk moet je wel je tanden poetsen net voor je gaat slapen, maar als je vaak wakker ligt is het geen slecht idee om een mildere smaak te kiezen.

4. Spannende series
Sowieso is het niet het beste idee om naar lichtgevende schermen te kijken net voor je gaat slapen. Maar als je dan toch de drang om Netflix te kijken niet kan weerstaan, kies je best voor een wat rustigere serie of film. Snelle, spannende beelden maken het immers moeilijk voor je brein om tot rust te komen. Lichte komedie en sitcoms zijn dus de boodschap. Waar zijn die Friends-afleveringen?

5. Je kussen
Kan je je niet meer herinneren wanneer je je kussen kocht? Dan is het waarschijnlijk tijd om het te vervangen. Over de maanden en jaren heen raakt de stof immers verzadigd door huisstofmijt, en laat dat net een van de meest voorkomende allergieën zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met een allergie dubbel zoveel kans maken op slapeloosheid. Wegsoezen is immers erg moeilijk als je neus verstopt zit. Was je kussen regelmatig, en vervang het na ongeveer een jaar.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/167/Slaapproblemen/article/detail/2509743/2015/10/31/5-vreemde-redenen-waarom-je-niet-kan-slapen.dhtml

Sommige dingen kunnen ons wakker houden of ons moeilijker in slapen laten komen. Ook bepaalde lakens kunnen dat veroorzaken, en dan heb ik het over harde lakens die niet goed voelen op je lichaam. Of een irriterend geluid dat van iets voortkomt kan het ook moeilijk maken. En zo merk je dan maar weer dat sommige mensen het soms moeilijk hebben met in te slapen maar dat het ook aan gekke of vreemde dingen kan liggen. Er zullen er zeker nog zijn, die je voor jezelf misschien kan bedenken of hebben. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM