Ooit woog deze anorexiapatiënte 20 kilo en nu ziet ze er zo uit

http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2508739/2015/10/30/Ooit-woog-deze-anorexiapatiente-20-kilo-en-nu-ziet-ze-er-zo-uit.dhtml

Eerder dit jaar flirtte Rachael Farrokh met de dood, ze woog nog slechts 20 kilo door haar eetstoornis. Daarom deed ze een wanhopige oproep voor hulp en verzamelde zo bijna 200.000 dollar via crowdfunding. Sindsdien maakt ze een spectaculair herstel en wil ze anderen besparen van het lot van haar stoornis.

Eerst werd Rachael thuis behandeld en dan werd ze overgebracht naar een ziekenhuis in San Diego voor psychotherapie en medische begeleiding. De laatste maanden bracht de anorexiapatiënte in een centrum in Portugal door. Hoewel ze nog steeds moeilijk kan wandelen of zelfstandig rechtstaan, kwam ze al heel wat kilo’s bij en ziet ze er een pak beter uit dan enkele maanden geleden. “Ik heb weer levensvreugde gevonden, drie maanden geleden was dat slechts een sprankeltje hoop dat het nog goed zou komen met mij. Nu ben ik er zeker van dat ik wil leven. Ondertussen wandel ik verschillende keren per dag. Ik hoop dat mijn beenspieren zo aansterken. Volgens mijn dokter gaat mijn herstel snel.”Met de zegen van haar medisch team, reisde Farrokh eerder deze week naar Washington voor een parade tegen eetstoornissen, om het thema onder de aandacht te brengen. Farrokh vertelde aan de Amerikaanse nieuwszender NBC: “Ik heb zoveel mensen die me nu steunen dat het nu onmogelijk is om niets te doen.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2508739/2015/10/30/Ooit-woog-deze-anorexiapatiente-20-kilo-en-nu-ziet-ze-er-zo-uit.dhtml

Zeg nooit mij zal het nooit overkomen. Je zit soms sneller in een eetstoornis dan men zelf denkt. Psychische problemen zijn de oorzaak en men gaat dan gelijk het eigen lichaam pijn doen. Waar eigenlijk de patiënt niet bij stil staat. Veel respect voor wat ik hier heb te lezen gekregen, en het gevecht dat deze persoon heeft gedaan en nog moet doen. Want een eetstoornis kan ieder moment terug de kop op steken.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM