Tepeltatoeëerder Sophie: ‘Een bezoek aan mij is de kers op de taart’

Tijdens de Borstkankermaand laat LINDAnieuws specialisten die elke dag werken met vrouwen die deze ziekte hebben, bloggen. Vandaag: tepeltatoeëerder Sophie Timmer (28).

Luxeprobleem
Dikke, tranende ogen, een volle neus en holtes die op springen staan: een flinke verkoudheid. Hoofdpijn, spierpijn. Zát ben ik het. Zuchtend loop ik met mijn koffertje met apparatuur de trap op en kijk om me heen in de ontvangstruimte van het ziekenhuis. O ja, denk ik bij mezelf. Ik heb de luxe dat ik mag mopperen over een verkoudheidje. En meteen sta ik weer met beide benen op de grond.

‘Ik maak tepels’
Als dermatografiste, medisch tatoeëerder, werk ik maandelijks bij het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis. Vrouwen komen over het algemeen bij mij aan het eind van het behandeltraject. Het is misschien wat raar om te zeggen, maar ik maak tepels. Een bezoekje aan mij is bijna letterlijk ‘het puntje op de i’ of de ‘kers op de taart’, want een borst is niet echt af zonder tepel.

Diepe gesprekken
De behandelingen gaan er altijd relaxt aan toe. We beginnen met een gesprekje, bespreken de verwachtingen, soms bekijken we foto’s van hoe het voorheen was en we kiezen samen de kleuren uit. De behandelingen zijn kort maar intensief, omdat we elkaar ineens heel goed leren kennen. Ook door de gesprekken die tussendoor plaatsvinden. Ik maak lange dagen en betrap mezelf erop dat ik vaak terugdenk aan mijn cliënten de impact die deze ontmoetingen ook op mijn leven hebben.

Relativeren
Ik heb de dagen in het ziekenhuis nodig om de dagelijkse beslommeringen van het leven te relativeren. Om ook eens te kunnen denken: joh, waar gaat het over?, als zich weer een pietluttig probleem voordoet. Dit werk maakt niet alleen mijn cliënten gelukkig, maar mij ook. En dat besef ik steeds meer.

Goed genoeg
Naast de medische tatoeages zet ik in mijn eigen praktijk ook cosmetische tatoeages, zoals wenkbrauwen, eyeliners en lippen. En zo dankbaar als ‘de tepeldames’ zijn, zo kritisch kunnen sommigen zijn over de wenkbrauwen. Daar moet nog een haartje bij, het is niet symmetrisch, dit is niet goed, dat is niet goed – het is soms nooit goed genoeg. Begrijp me niet verkeerd: ik ben een perfectionist en ook ik ben erg kritisch. Ik hou ervan om mooie dingen te maken, maar ik denk wel vaak: wat een luxe dat je daarover kan mopperen, je moest eens weten…

Medische tatoeage
Bij een borstamputatie verwijderd de chirurg vaak ook de tepel van de borst. Als onderdeel van een borstreconstructie kan een tepel over het litteken heen worden getatoeëerd door een dermatografist. Net als bij een ‘gewone’ tatoeage worden bij een tepeltatoeage kleurstoffen onder de huid gebracht. Deze behandeling duurt gemiddeld een uur en kan zonder verdoving plaatsvinden.

Opgefleurd
Foto’s van de Amerikaanse Nikki Black, die na een dubbele borstamputatie besloot geen tepels maar bloemen te tatoeëren op haar borsten, gingen eerder deze maand de hele wereld over. Bekijk de foto’s hier. Nikki was overigens niet de eerste met dit idee: ook deze vrouw besloot haar littekens te verruilen voor twee heuse kunstwerken en de Nederlandse Esther liet geen kunstwerken, maar 3D-tepels tatoeëren.

BRON: http://www.lindanieuws.nl/lifestyle/tepeltatoeeerder-sophie-een-bezoek-aan-mij-is-de-kers-op-de-taart/

Het is voor een vrouw toch van belang als ze zichzelf in de spiegel bekijkt een volwaardige borst of borsten mag zien. En daar komt een tepelhof en tepel toch ook bij kijken. Het is dan ook prachtig als men dit op iemand lichaam mag tatoeëren.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM