Bibliothecaris (62) misbruikte slachtoffer 21 jaar lang

De bibliothecaris van de bibliotheek van Borgloon is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor ongewenste intimiteiten en schending van de eerbaarheid. De 62-jarige man maakte van 1984 tot 2005 misbruik van zijn positie om allerlei seksuele gunsten te eisen van zijn slachtoffer. Naast de veroordeling is de man voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet en moet hij een schadevergoeding betalen van 10.000 euro, vermeerderd met intresten en gerechtskosten.

De vrouw kon in 1983 onder het GESCO-statuut met een gesubsidieerd contract aan de slag in de bibliotheek van Borgloon. Maar al na enkele maanden maakte haar rechtstreekse chef misbruik van zijn positie om seksuele gunsten te vragen. Telkens als de vrouw weigerde om hem te masturberen, herinnerde hij er haar aan dat haar statuut geen bescherming bood zoals een vaste benoeming.

Vastgebonden aan radiatorbuizen

Doorheen de jaren kwam het tot meerdere seksuele handelingen in de kelder van de bibliotheek waarbij de vrouw eenmaal met haar handen aan de radiatorbuizen werd vastgebonden totdat ze instemde om de man te masturberen. Ook in de uitleenpost van Hoepertingen moest de vrouw haar chef seksueel aan een hoogtepunt helpen.Pas in 2001 waarschuwde ze de man dat ze naar de burgemeester zou stappen als de ongewenste intimiteiten niet zouden stoppen. De bibliothecaris lachte haar uit, zei dat ze haar toch niet zouden geloven en ging verder met zijn seksueel getinte pesterijen.

Het zou vervolgens nog acht jaar duren vooraleer de vrouw de moed bij elkaar raapte om met haar verhaal naar de secretaris en burgemeester van Borgloon te stappen. Volgens de rechtbank is het voldoende bewezen dat de vrouw jarenlang het misbruik heeft moeten ondergaan. De rechtbank volgt met het vonnis het pleidooi van de advocaat van de vrouw en gaat daarmee niet in op de vordering van de procureur die samen met de advocaat van de bibliothecaris de vrijspraak vroeg omdat de betichtingen onvoldoende bewezen konden worden.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2507441/2015/10/29/Bibliothecaris-62-misbruikte-slachtoffer-21-jaar-lang.dhtml
Laat je nooit op je werk manipuleren of domineren of dingen doen die niet gewenst zijn. Blijf er ook niet mee zitten door bepaalde angsten die je zou kunnen hebben. Trek heel snel aan de alarmbel of neem iemand zo in vertrouwen dat toch iemand ervan af weet. Want zoals het geval hier boven, komt dit wel vaker voor op de werkvloer. Een chef die zijn macht misbruikt om zijn seksuele wensen voldaan te krijgen. Ga er zeker niet op in. En altijd in het begin je grens aangeven zodat ze weten hoever ze met je kunnen gaan. Want meestal komt het juist doordat je het in het begin niet aangeeft dat ze van een vinger een arm nemen en zo je in hun macht krijgen.
Ook op sollicitatiegesprekken moet je nooit antwoord geven op persoonlijk gerichte vragen. Men moet weten privé, lichamelijk en werk moeten gescheiden worden gehouden. Want zo durven werkgevers ook vragen aan vrouwen hoelang hun menstruatie duurt en of ze daar zich voor ziek melden, en zelfs nog zo een of ze op korte termijn aan kinderen denken.
AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM