Stella McCartney toont hoe borstkanker er uitziet

Stella McCartney toont hoe borstkanker er uitziet
De Britse modeontwerpster Stella McCartney (44) deelt op haar site foto’s van twaalf vrouwen die borstkanker overwonnen. Hiermee wil ze het bewustzijn rond de ziekte, waaraan ze haar eigen moeder in 1998 verloor, verhogen.

De foto’s komen uit het boek ‘Bare Reality’ van de Engelse Laura Dodsworth. Daarin laten honderd vrouwen tussen 19 en 101 jaar oud hun borsten maar niet hun gezicht zien. Bij hun foto vertellen ze hun eigen ervaringen met de ziekte, vergezeld van de hashtag #nolessawoman. Die duidt op het feit dat mensen die een borstamputatie ondergingen niet minder vrouw zijn dan andere dames.

“Ik ontmoette een aantal fantastische vrouwen die hun persoonlijke verhalen met mij deelden. De ervaring heeft de manier waarop ik naar mezelf en mijn lichaam kijk veranderd”, schrijft Dodsworth op haar Facebook-pagina. “Ik was vereerd dat Stella McCartney me uitnodigde om samen te werken aan een nieuw project om het bewustzijn van borstkanker verhogen. Hoe vaak zien we foto’s die de ziekte verbloemen dankzij het gebruik van Photoshop? Ik ben trots op deze collaboratie omdat ze een waarheidsgetrouwe en inspirerende blik op het leven en de lichamen werp van vrouwen die met de ziekte werd geconfronteerd.”

Het is niet de eerste keer dat McCartney de aandacht vestigt op borstkanker. In september, naar aanleiding van de volgende oktober borstkankermaand, stelde de ontwerpster een roze beha voor die speciaal was ontworpen voor dames die een borstamputatie hadden ondergaan. Het model is vernoemd naar haar moeder Linda Louise McCartney, die zeventien jaar geleden na een gevecht van drie jaar stierf aan de ziekte.

http://www.stellamccartney.com/experience/en/qa-with-laura-dodsworth-includes-nude-photographs-of-women-who-have-undergone-mastectomies/

BRON: http://www.stellamccartney.com/experience/en/qa-with-laura-dodsworth-includes-nude-photographs-of-women-who-have-undergone-mastectomies/

Er blijven aandacht aan geven dat is de steun die men kan geven om te laten zien dat andere er ook voor kunnen vechten als het nodig is. Spijtig genoeg zijn er altijd die deze strijd niet winnen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM