HIJ VIEL ME LASTIG, OMDAT IK GEEN RELATIE WOU

‘Hij viel me lastig, omdat ik geen relatie met hem wilde’

Julia had het allemaal, inclusief een stalker. Jarenlang durfde ze de straten niet op, verwijderde haar social media accounts, veranderde elke paar weken haar wachtwoorden, ging niet meer naar feestjes en hield zich low profile. 
Julia (25) deed alles om hem maar niet tegen te komen. “Ik kreeg al stress als ik daaraan dacht. Hij bezorgde me nachtmerries, directe misselijkheid en paniek. Ongeveer 2 jaar lang kon ik het huis niet meer uit. Ik was doodsbang voor wat hij mij allemaal kon aandoen, inmiddels wist ik wel waar hij toe in staat was.”
Alleen vriendschap
“Ik was met een van mijn dierbaarste vriendinnen verhuisd naar een studentenstad. Samen besloten we om bij een studentenvereniging te gaan. We leerden allemaal leuke mensen kennen en we waren inmiddels wekelijks op borrels en feestjes te vinden. Al snel vormden we een nieuw kliekje met mensen waar we buiten de vereniging leuke activteiten mee ondernamen. Daar was ook een jongen, Peter. Ik deed normaal en vriendelijk tegen hem, wist ik veel dat hij dit verkeerd zou opvatten. Na twee maanden kreeg ik in de gaten dat Peter me leuker vond dan ‘normaal’ en gaf ik hem aan dat ik alleen vrienden wilde zijn en dat het zich nooit tot meer dan dat zou ontwikkelen. Het was een harde boodschap, maar ik vond het belangrijk dat hij geen illusies koesterde. Peter deed zich nog steeds erg aardig voor en profileerde zich als een goede vriend bij wie ik mij op mijn gemak voelde.”
Gerelateerde afbeelding
Manipulaties 
“Peter wilde steeds meer momenten met mij alleen. Hij vertelde me later ook dat hij het gevoel had dat “God” me in zijn leven had gebracht en dat hij zo vreselijk verliefd op me was. Het was benauwend. Het leek erop dat hij een romantische sfeer wilde creëren. Ik maakte hem nogmaals duidelijk dat ik nooit gevoelens voor hem zou krijgen. Hij begon ter plekke te huilen. Ik vond het echt heel zielig. Ik ben ook niet iemand die ervan geniet om een ander te kwetsen of af te wijzen. Mijn goede vriendin met wie ik verhuisd was, was inmiddels ook redelijk goed bevriend met Peter geraakt en probeerde me ervan te overtuigen dat Peter en ik goed bij elkaar zouden passen. Maar ik piekerde er niet over. Peter was echt niets voor mij! Ook had ik een anoniem Pinterest-account, waarop ik weleens plaatjes aan toevoegde. Ik vond het opvallend dat Peter net nádat ik de plaatjes erop had gezet, ineens dezelfde interesses bleek te hebben. Ook beweerde Peter dat mijn ex me had bedrogen en dat hij dat nóóit zou hebben gedaan. Peter zei dat er veel over me werd geroddeld binnen de studentenvereniging en dat ik niemand moest vertrouwen behalve hem. Hij deed dit heel subtiel en wilde mij van hem afhankelijk maken. Ik ben er gelukkig nooit ingetrapt, maar mijn goede vriendin werd er wel door beïnvloed.”
Afstand
“Ik besloot Peter bewust op afstand te houden, omdat ik inmiddels wel door had gekregen dat hij niet bepaald meer het beste met mij voor had en hij de boel aan het manipuleren was. Het leek wel alsof niemand dit in de gaten had; Peter was erg sociaal en kon erg overtuigend zijn. Ik wist dat Peter en ik geen vrienden meer konden zijn. Hij belemmerde waar hij kon om nieuwe mensen te leren kennen. Toen ik in het bestuur van de studentenvereniging wilde, wilde hij mij tegenhouden. Ik heb hier niet naar geluisterd, ik wilde zelf beslissen wat ik deed. Op een middag kreeg ik een heel naar bericht op Facebook van de moeder van Peter, met allemaal scheldwoorden die ik niet zal herhalen en dat ik haar lieve Peter niet moest gebruiken voor mijn pleziertjes. Ik wist niet waar ze het over had; ik had Peter nooit valse hoop gegeven. In eerste instantie waren we toch gewoon vrienden geweest? De boodschap dat ik niet op hem viel, wilde hij niet tot zich door laten dringen. Ik kon niet meer doen dan afstand houden en heel duidelijk zijn. Peter bleef iedere vorm van (negatieve) aandacht of confrontaties zoeken op om contact te hebben. Ik vond het erg vervelend en zei dat hij mij nogmaals met rust moest laten.”
Scenes op straat 
“Toen ik met mijn goede vriendin in een café was, kwam Peter onverwachts langs. Hij was boos en wilde me apart spreken. Ik zei dat ik dat liever niet wilde. Waarop hij publiekelijk tegen me begon uit te vallen en voor van alles en nog wat uitmaakte. Het was erg eng. Mensen keken op en ik verliet met mijn vriendin het café. Op straat rende hij achter mijn vriendin en mij aan en vervolgde hij zijn scheldpartijen. Eenmaal thuis aangekomen kreeg ik het bericht, dat hij ervoor wilde zorgen dat de studentenvereniging mij uit het bestuur zou zetten en begon hij de boel op stelten te zetten door middel van chantage. Het leverde mij heel veel stress en verdriet op.”
Gerelateerde afbeelding
Het vervolg
“Achteraf hoorde ik dat Peter zijn ex-vriendin had gestalkt. Ik had dit wel eerder willen weten. Maar zij heeft een relatie met Peter gehad, ik gelukkig niet. Dan was het vast nog erger geweest. De heibel met de studentenvereniging leverde me zoveel slapeloze nachten op, dat ik het erbij liet. Ik had geen tijd en energie hiervoor. Ik ben nog een keer naar de studentenvereniging geweest, toen ik even alleen stond, stond hij ineens naast me en intimideerde mij. Ik vond het zo vreselijk, dat ik niet meer ben teruggegaan. Mijn goede vriendin chanteerde hij ook. Ze was zo bang geworden dat ze niet meer met mij om durfde te gaan. Ik was erg teleurgesteld. Hij had zijn zin gekregen. Ik wilde niet met hem zijn en nu zou het mij berouwen. Ik kwam niet meer naar de studentenvereniging en was een vriendin kwijt. Gelukkig waren er ook mensen die mij steunden en voor mij klaar stonden.”
Een nieuwe vriendin
“Er is eigenlijk veel meer gebeurd dan dat ik in een kort verhaal kan vertellen. Vreemde incidenten waardoor ik eigenlijk wel kon opmaken dat hij mij in de gaten hield. Ik voelde me onveilig, ook digitaal. Ik verwijderde daarom mijn social media accounts en veranderde van andere accounts iedere paar weken mijn wachtwoorden. Toen Peter niet lang daarna een vriendin kreeg, was ik waarschijnlijk nog blijer voor hem dan hij voor zichzelf was. Eindelijk had ik rust, maar tegelijkertijd dacht ik ook: ‘arme meid’. Drie jaar na alles kwam ik Peter weer tegen, ik heb hem gewoon genegeerd. Mensen wisten ervan, dus kwam hij niet bij mij in de buurt. De volgende dag bleek mijn account op Facebook gehackt te zijn. Ik had natuurlijk geen bewijs dat hij het was, maar ik had wel een heel erg sterk vermoeden. Ik denk dat hij mij gewoon wilde intimideren.”
Kat uit de boom kijken
“Het is wel jammer, ik was altijd onbevangen, aardig en goed van vertrouwen geweest. Waarom zou ik dat niet zijn? Ik stond voor iedereen klaar en niets was mij te gek. Nu ben ik niet meer hetzelfde: ik ben terughoudender en afstandelijker. Het lijk wel of ik minder open sta voor nieuwe vriendschappen en liefde. Hoe weet ik dat ik me niet inlaat met een engerd?”
BRON: http://www.ze.nl/p/160236/julia_hij_viel_me_lastig_omdat_ik_geen_relatie_met_hem_wilde_
Ook dat gebeurd spijtig genoeg. Iemand ziet je wil zitten of wilt meer dan alleen vriendschap en dan gebeuren er akelige dingen. Zoals je niet me rust laten of zelfs je stalken. Dat kan dan nog verder gaan dat de persoon je lastig begint te vallen. Als je bij elkaar bent onder vrienden dat de persoon je niet me rust kan laten of zelfs veel belt of smsjes stuurt. Meestal komt dit door een gevoel van afwijzing of jaloersheid. Dat maakt dat de persoon meer wilt dan alleen dat wat hij/zij nu voelt. Hier mogen we niet vergeten dat dit ook voorkomt bij mannen als ze een vrouw afwijzen die haar zinnen op de man gezet heeft. Vrouwen kunnen in dit opzicht nog verder en slinkser zijn dan mannen. Dit komt vaak voor in een vriendenkring of op een werkvloer of als men sport doet. Mocht je hiermee geconfronteerd worden is het belangrijk en als het mogelijk is om met de persoon te praten. Ook kan je aangeven dat het nu mooi is wat je hebt met elkaar en zou dat een erbij komen dat dat alles stuk kan maken van wat je nu hebt. Iemand die ervoor openstaat kan het misschien ik schrijf misschien begrijpen. Want niet iedereen staat ervoor open.
Meestal is het ook zo dat je veel gedeeld hebt in vertrouwen en dat zo de persoon eigenlijk gevoelens begint te krijgen die niet gelijk aanvoelen zo zal de persoon dan proberen op een andere manier de persoon te bereiken.  

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties

2 Comments:

 • ‘Ik dacht echt dat hij ’s nachts voor m’n deur zou staan’

  Laura leerde op een huisfeest van een vriendin een jongen kennen. Omdat het haar wel gezellig leek, ging ze op date met hem. Maar na afloop wist ze al meteen dat dit het niet was. Alleen dacht hij daar heel anders over…

  Laura (24): “Het feestje was bij een vriendinnetje thuis, in een groot huis met minstens tien andere studenten. Iedereen kwam verkleed, de muziek stond lekker hard en de alcohol vloeide rijkelijk. Halverwege de avond werd ik voorgesteld aan Daniël. Ik moet eerlijk toegeven dat ik hem helemaal niet zo knap vond, maar hij gaf me aandacht en dat vond ik wel leuk. Ik was al flink aangeschoten, dus we dansten wat en voor ik het weet stonden we speeksel uit te wisselen op de trap. Heel charmant. Not.

  De volgende ochtend liep ik even naar zijn kamer om afscheid te nemen en toen hebben we nummers uitgewisseld. Vrijwel direct nadat ik was vertrokken stuurde hij al het eerste berichtje: dat hij zo had genoten van de afgelopen nacht en of ik een keertje met hem wilde afspreken. Tja, waarom ook eigenlijk niet? Ik dacht dat het wel een week of twee later zou worden, maar hij stelde meteen de volgende dag voor. Een beetje overdonderd stemde ik in en zo had ik ineens een date in mijn agenda staan.”

  Stiknerveus
  “De dag van de date kan ik me nog goed herinneren. Het was dertig graden buiten, de mussen vielen zowat dood van het dak. Ik woonde nog thuis, maar mijn ouders waren er niet. Mijn broer wel, die wilde zien met wat voor jongen ik de hort op ging. Ik was in de uren voor de date stiknerveus. Achteraf denk ik dat het kwam omdat ik al besefte dat Daniël niets voor mij was en dat ik helemaal geen zin had om op date te gaan met hem. Maar ik vermande me en besloot er gewoon mee door gaan. Daar had ik al spijt van het moment dat hij voor de deur stond. Hij droeg een korte broek, een wit hemd en lange, witte sokken in sandalen. My god, ik weet dat je mensen niet op hun uiterlijk mag beoordelen, maar dit was het gewoon totaal niet voor mij. Hij zoende me vol op mijn mond, waar mijn broer stond, en ging vervolgens nonchalant een gesprek aan met hem. Hij kwam een beetje macho over en ik voelde me alleen maar heel ongemakkelijk. Toen we wegliepen trok mijn broer even kort zijn wenkbrauwen op naar mij, alsof hij mij vroeg of ik serieus was. Ik kon alleen maar zuchten en hopen dat de date zelf wel leuk zou zijn.

  We reden in de auto van Daniël naar de stad – de airco was stuk, dus ik plakte bijna aan de stoel van het zweet – en overlegden waar we zouden gaan lunchen. Hij wilde graag naar La Place, dat restaurant in de V&D. Nou, ontzettend romantisch hoor… Maar toen we in de buurt van de V&D kwamen stopte hij ineens om een ijsje te kopen. Het gevolg was dat hij tijdens de lunch totaal geen honger had en alleen maar een beetje verveeld om zich heen te kijken. De rest van de dag hebben we gewoon een beetje geslenterd en in het gras aan het water gezeten. Ik heb eigenlijk de hele dag vrij weinig gezegd, hij was voornamelijk aan het woord. Hij vertelde me heel veel persoonlijke dingen die ik zelfs na twintig dates nog niet aan iemand zou vertellen. Heel lief dat hij mij blijkbaar genoeg vertrouwde om dat alles te delen, maar ik voelde me er alleen maar heel ongemakkelijk door. Hij was ook heel aanhankelijk, wilde elke keer mijn hand vasthouden en me zoenen. Ik ben helemaal niet tegen zoenen in het openbaar, maar het voelde gewoon heel raar met hem. Hij gebruikte ook echt heel veel tong, achteraf kan ik daar nog steeds van huiveren.”

  Opgelucht
  “Ik was heel blij toen hij me weer thuisbracht. Hij liep nog even mee naar binnen en stelde zich voor aan mijn ouders, die inmiddels wel thuis waren. Terwijl hij met hen stond te praten hield hij de hele tijd mijn hand vast. Ik wilde me het liefst losrukken, maar dat zou zo stom staan. Uiteindelijk heb ik hem wel de deur uitgewerkt – nadat hij nog tien minuten een heftige zoenpartij wilde houden. Pfoe, ik was zo opgelucht dat die date voorbij was.

  Al vrij snel kreeg ik een bericht van hem dat hij het leuk had gevonden, dat hij me heel graag nog een keer wilde zien en of ik de volgende dag weer kon. Eh, nee! Ik zei voorzichtig dat ik de volgende dag niet kon, maar dat ik het ook wel gezellig vond. De rest van de avond hebben we gelukkig niet meer gepraat omdat hij moest werken. Ik vertelde een paar vriendinnen over hoe het was gegaan en zij adviseerden me om hem maar meteen te laten weten dat het niets zou worden tussen ons. Ik wilde hem tenslotte niet aan het lijntje houden, zo zit ik niet in elkaar.

  Toen Daniël de volgende dag nog een keer vroeg wanneer we zouden afspreken, heb ik hem maar voorzichtig gezegd dat ik een tweede date niet zo zag zitten. Nou, toen ging hij ineens helemaal los. Het was net alsof het ineens een heel ander persoon was geworden. Hij stuurde me paginalange berichten over waarom ik dan net had gedaan alsof ik hem leuk vond en wat ik wel niet allemaal dacht. Ik wist niet wat ik meemaakte! We hadden elkaar verdorie pas twee keer gezien, maar hij deed net alsof ik een relatie van drie jaar beëindigde. Ik legde hem kalm uit dat hij er meer in zag dan ik en dat ik gewoon mijn gevoel volgde. En mijn gevoel zei me dat ik alleen maar problemen zou creëren voor mezelf als ik zou doorgaan met Daniël. Als antwoord kreeg ik een heel opstel over dat hij ons wel samen zag in de toekomst, dat hij voelde dat ik the one was voor hem en of ik het alsjeblieft wilde proberen met hem. Toen ik dat las, ging ik al helemaal op de rem. Dit was niks voor mij!”

  Vloeken
  “Toen smeken niet hielp, ging Daniël over op schelden en vloeken. Hij stuurde enorme berichten over dat ik een bitch was, dat ik hem aan het lijntje had gehouden en dat hij zoveel tijd en geld in mij had gestoken. Eh, pardon? Hij had een uur gereden om bij mij te komen, dat klopt, maar die lunch bij La Place kostte letterlijk vijf euro. Ging hij daar nou serieus moeilijk over doen? Uiteindelijk besloot ik niet meer te reageren op zijn berichten, want elke keer als ik iets zei, flipte hij helemaal opnieuw. Toen kreeg ik berichtjes dat ik hem van Facebook moest verwijderen en dat hij me nooit meer wilde zien. Prima, dacht ik. Maar vervolgens stuurde hij allemaal appjes dat ik een zielig persoon was omdat ik hem had ontvriend op Facebook. Huh? Dat wilde hij toch zelf?!

  Ik snapte echt geen snars meer van die jongen en mijn ouders en vriendinnen adviseerden me om hem gewoon te blokkeren. Eigenlijk durfde ik dat niet zo goed, want voor mijn gevoel zou hij ’s nachts op de stoep voor mijn huis staan. Uiteindelijk heb ik hem toch geblokkeerd en verwijderd. Toen kreeg ik een berichtje van de vriendin die bij hem in huis woonde: wat er in hemelsnaam gebeurde, want hij ging tegen haar tekeer over mij. Die gozer wist gewoon niet van ophouden! Ik legde het kort uit en ze wist hem al vrij snel af te wimpelen. Daarna werd het rustig en heb ik – op een paar korte berichtjes in de weken daarna – nooit meer iets van hem gehoord. Godzijdank wonen we ook heel ver uit elkaar, dus ik heb hem ook nooit meer gezien. Achteraf kan ik er wel om lachen, maar toen vond ik het behoorlijk eng. Wat als hij me was komen opzoeken? Ik moet er niet aan denken…”

  BRON: http://www.ze.nl/p/161117/laura_ik_dacht_echt_dat_hij_s_nachts_voor_mn_deur_zou_staan

  Toch altijd uitkijken hoe je omgaat met iemand. Het is misschien niet je bedoeling maar je weet nooit welke gevoelens je bij de andere persoon opwekt en dat kan wel eens een gevaarlijk spelletje worden.
  Stalken zoals hier ook het geval is, is het ergste wat je kan meemaken.
  En juist omdat je even wat gedronken hebt of omdat het gezellig was en toch even iets meer van je geeft dan normaal.

  Aum Shanthi

 • Sarah wees de avances van haar buurman af. Vier jaar later leeft ze nog altijd ondergedoken

  De stoute man aan de overkant van de straat: zo noemt het zevenjarige zoontje van Sarah Perrett (26) de man die het leven van zijn moeder tot een hel maakte nadat ze het gewaagd had om hem af te wijzen. Joshua Bentley (25) verspreidde onder meer op Facebook dat Sarah een prostituee was en dat ze een incestueuze relatie had met haar pedofiele vader.
  Joshua Bentley. © Facebook.

  De ellende begon in 2012, toen Sarah en haar zoontje Harvey in het Engelse Halifax kwamen wonen. De verhuiswagens waren de straat nog niet uit of haar buurman Joshua stuurde een vriend naar haar huis met zijn telefoonnummer. Toen ze aangaf dat ze geen relatie wilde, was dat het begin van een ware nachtmerrie.

  Nadat ze de vriend een paar keer wandelen had gestuurd, kwam Bentley zelf verhaal halen en schold hij haar de huid vol toen ze opendeed. “Ik kon niet geloven dat hij zo agressief tegen mij was, ik kende hem niet eens”, vertelt ze. “Hij bleef me volgen en het maakte me woest dat hij mijn zoontje schrik aanjoeg. Op zekere dag stond hij voor de deur en beschuldigde hij mij ervan dat ik in zijn slaapkamer probeerde binnen te kijken. Dat was helemaal niet waar.”

  Waanvoorstellingen
  En dat was nog maar het begin van zijn waanvoorstellingen. Enkele weken later stuurde hij haar een Facebookbericht waarin hij schreef dat hij wist dat ze haar lichaam verkocht voor geld en dat ze drugs nam, maar dat hij haar zou redden van de ondergang. “Ik zei hem dat dat niet waar was en blokkeerde hem”, vertelt Sarah. “En toen begon hij leugens over me te verspreiden.”

  Zo beweerde hij op sociale media dat haar vader een pedofiel was en haar zoontje misbruikte en dat ze een incestueuze relatie met de man had. Hij deed zich ook voor als Sarah op het internet en postte berichten dat ze een escort was. Waarop ze honderden vragen kreeg om naaktfoto’s.

  Omgangsverbod
  Uiteindelijk stapte de vrouw naar de politie en er kwam een omgangsverbod. Omdat Bentley dat maar blééf schenden volgde een rechtszaak en daarbij werd de kerel veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden met uitstel. “Ik ben nog altijd ziek van zijn leugens”, vertelt de vrouw. “Zelfs als ik gewoon even naar de stad ga, kijk ik constant over mijn schouder. Ik leef nu nochtans ondergedoken. Die gek heeft mijn hele leven op zijn kop gezet.”

  BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2979888/2016/11/14/Sarah-wees-de-avances-van-haar-buurman-af-Vier-jaar-later-leeft-ze-nog-altijd-ondergedoken.dhtml


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Hartelijke Hot Hulk

Hartelijke Hot Hulk is H H H

Kitty Wu Cares

Yes I care, someone has to!

Spiritualiteit

Voor een nieuwe tijd

Debbythechocoholic

FOOD⎢YOGA⎢ LIFE

YogaDagboek

Yoga • Voeding • Lifestyle

HARME BLOGT

marginale blogs van een 70 jarige

Phuro! Be inspired! BLOG

Van inspiratie tot transformatie

Dirk Pieters

schrijver, boeddhist, yogi / writer, buddhist, yogi

Healthy & Travel T(r)ips

Blog van een Gezondheids - & Reisfreak

Wish Me Avril

| Healthy Happy Lifestyle Blog

struikuiltje

Persoonlijk blog

BeeJoie

je reinste Reflecties

She writes about it

'' Every seed must rise through dirt to enjoy the sunshine. '' - Matshona Dhliwayo

Spiritualiteit

Voor een Nieuwe Tijd

Domynikha Schrijft

Mijn verhalen, Gedichten en Hersenspinsels

Dagboek van een leerkracht

Passie voor schrijven. Kleuterjuf. Positief denken

VKoN Solidariteit met Slachtoffer van Narcist(e)

"Goed leven is de beste wraak tegen narcisme en voor transformatie."

Marianne's Life

ZOMAAR EEN BLOG MET VAN ALLES

GEDICHTEN & HANWERKEN & RECEPTEN & VIDEO’S

Mooie onderwerpen : GEDICHTEN van VEERTJE op een plaatje & HANWERKEN & RECEPTEN de moeiten waard om uit te proberen

Onderweg na kanker

over omgaan met kanker en hoe het in al die grote kleine dingen sporen vraagt

B E Y O U L I E

Be true to who you are

Personal Plus Training

Personal training op locatie

REDHEADREBEL

Take the bull by the horns

The Desires of Living

De verlangens in je leven

Zebrazonderstrepen

Mamablog Zebrazonderstrepen - Alles over mini's en voor mama's, want achter iedere mini staat een sterke mama

Femke's dagboek

Een kijk op dagelijkse beslommeringen

Sil at Sea

-IETS MET MAANLICHT & ZEEZICHT-

Kanker en dan .....

Het leven gaat verder

MichielZiet.com

Dagelijkse dingen die soms meer bijzonder zijn dan je denkt

Elyzenn

tussen Focus en Flow

Aquarius

Een klasse WordPress.com site

%d bloggers liken dit: