Video toont evolutie van make-up van voorbije 5000 jaar

Bron: Metro UK
Wat waren de beste en de slechtse momenten uit de make-upgeschiedenis? Make-upartieste Lisa Eldridge stelde zich die vraag, wat resulteerde in een zes minuten lange video. Van de oude Egyptenaren en Grieken tot de gedurfde kleurtjes uit de jaren 20: Lisa past de stijlen allemaal toe op haar eigen gezicht.

Behalve een grappig overzicht krijg je ook een dosis make-upgeschiedenis mee. Wist je bijvoorbeeld dat de Grieken fruit gebruikten om hun wangen rood te kleuren, of dat de 16de eeuw een feest was voor wie graag sterk overdreef met make-up? In deze video legt Lisa Eldridge het haarfijn uit, met het nodige beeldmateriaal.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/40/Style/article/detail/2500624/2015/10/23/Video-toont-evolutie-van-make-up-van-voorbije-5000-jaar.dhtml

Ook make-up kent zijn geschiedenis en is ook wel eens leuk om te zien hoe dat veranderd in de loop der jaren. Ik weet nog als ik jong was dat er voor de vrouwen niet echt voor op de markt verkrijgbaar was, en als je dan iets wilde als vrouw dan koste het nog heel veel geld.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM