5 redenen waarom je meer je handen moet wassen

Je zou veronderstellen dat iedereen wel weet dat het belangrijk is om je handen regelmatig te wassen, maar toch wast slechts 30 procent van de werknemers zijn handen na een toiletbezoek met zeep. Uit luiheid of onwetendheid? Wij sommen 5 redenen op waarom het belangrijk is om je handen te wassen.

1. Op de gemiddelde computermuis zitten ruim 10.000 organismen per cm², en op een toetsenbord zelfs het dubbele. Wil je die echt op je handen hebben als je bijvoorbeeld gaat eten?

2. 47 procent van de ziektes is eenvoudig te voorkomen door je handen regelmatig en correct te wassen.

3. Tachtig procent van de besmettingen tussen mensen gebeurt via de handen.

4. Een besmette hand kan virussen en bacteriën overbrengen naar vijf nieuwe oppervlaktes of veertien mensen.

5. Wie zijn handen niet wast na een toiletbezoek, maakt veel (meer) kans om bijvoorbeeld het norovirus op te lopen, dat hevige buikgriep kan veroorzaken.

Correct je handen wassen is trouwens helemaal niet zo moeilijk en duurt gelukkig ook niet lang: natmaken, inzepen, gedurende twintig seconden grondig wassen en vervolgens afspoelen.

Vorige week was het Wereldwijde Dag van het Handwassen. In het station van Brussel-Zuid werd er toen gemeten hoe vuil of proper de handen van de pendelaars zijn, en daar werd een filmpje van gemaakt dat je hieronder kunt bekijken.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/311/Hygiene/article/detail/2495119/2015/10/19/5-redenen-waarom-je-meer-je-handen-moet-wassen.dhtml

Je handen wassen is belangrijk maar teveel is teveel. Omdat je dan je ook niet meer gaat beschermen tegen bepaalde bacteriën. Als je handen wast is het nog het beste met gewone neutrale zeep, of zelfs gewoon met water. Alles wat we aanraken daar zitten bacteriën op van heel weinig tot miljoenen. Als je dan gaat leven als ik heb het aangeraakt nu moet ik mijn handen gaan wassen dan leef je op een moment met een fobie dat smetvrees heet. En mensen kan verzekeren als je hier beland bent dan leef je niet meer en op een moment gaat je huid op je handen zo stuk dat je zelfs wondjes krijgt eczeem en andere problemen. 
En als je altijd aan je eigen pc zit dan zal je ook niet echt ziek worden. 
Via de link kan je nog een filmpje bekijken.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM