Make-upartieste geeft beautytips voor chemopatiënten

https://www.youtube.com/channel/UCSh7toEk1ZUMO989HLBsuog

Nadat er vorig jaar borstkanker bij haar werd vastgesteld, begon Andrea Pellegrini, een Britse make-upartieste van veertig, het YouTube-kanaal Baldly Beautiful. Haar instructiefilmpjes, waarin ze toont hoe vrouwen zich tijdens chemotherapie mooi en glamoureus kunnen opmaken, zijn een hit op het internet.

Pellegrini, die onlangs genezen werd verklaard, zegt dat het videoblog (of: vlog) haar door de moeilijke periode hielp: ‘Het gaf me iets anders om op te focussen. Al vond ik het eerst een verschrikkelijk idee om mezelf – en mijn kale hoofd – aan de hele wereld te tonen. Toen ik mijn kale hoofd zag, was het alsof ik mijn persoonlijkheid verloor. Mijn haar verliezen was vreselijk, en ik had het erg moeilijk met naar mezelf te kijken.’ In haar video’s, die extreem druk bekeken worden op YouTube, geeft ze concrete en handige make-uptips voor chemopatiëntes. Want naast een kaal hoofd zijn er nog heel wat andere uiterlijkheden waarmee vrouwen tijdens chemotherapie worstelen, zoals een moeilijke huid, waterige ogen, het verlies van wimpers en een vale teint.

Enkele van Andrea’s tips:

 • ‘Teken een dik eyelinervleugeltje als je geen wimpers meer hebt: zo accentueer je je ogen.’
 • ‘Fel rode, oranje of roze lipstick doet je gezicht opleven. Ook een klein beetje rozige blush doet wonderen voor een vale teint.’
 • ‘Als je ogen te veel pijn doen of te waterig zijn, investeer je liever in waterproof eyeliner.’
 • ‘Sjaals waren niets voor mij. Ze deden me er ziek uitzien. Ik ging voor een tulband die ik combineerde met een nepfranje: zo leek het alsof er toch nog haar onder zat, maar moest ik geen volledige pruik aan. Ik droeg er ook altijd een opvallend paar oorbellen bij.’
  Tips om de juiste foundation en dagcrème te kiezen:
  Zo teken je wimpers:
  Een frisse make-uplook voor chemopatiëntes:
  http://www.gva.be/cnt/dmf20151017_01924496/kale-blogster-toont-hoe-mooi-vrouwen-met-kanker-kunnen-zijn

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20151017_01924496/kale-blogster-toont-hoe-mooi-vrouwen-met-kanker-kunnen-zijn

Ook deze mensen mogen zich laten zien en moeten zich niet altijd verstoppen achter hun ziekte. Je kan je ook mooi maken je kan ook nog genieten van het leven. Alleen moet je psychisch sterk genoeg zijn om het te doen en de tijd ervoor te nemen om je spiegelbeeld te bekijken als je bezig bent.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM