Het geheime wapen tegen stress zit in … je oor

Bron: SheKnows © thinkstock.

Geen paniek als zelfs een yogales of uren in bad weken je niet van je stress hebben kunnen verlossen. De snelste methode om totaal te ontspannen is veel makkelijker dan dat. Psychiaters beweren namelijk dat een massage op een specifiek punt van je oor de stress onmiddelijk wegneemt. Alles wat je nodig hebt is een oorstokje, een geurende olie en … minstens één oor.

Het bovenste deel van je oor – ook wel de “Shen Men” of de “Chinese hemelpoort” – is een cruciaal plekje voor drukpuntmassage, volgens auriculotherapeuten

Voor ons klinkt het in eerste instantie absurd dat je oor de sleutel zou zijn tot de oplossing van een mentaal probleem. Nochtans is auriculotherapie of ooraccupunctuur een bestaande geneeswijze om allerlei kwaaltjes en klachten te verhelpen. Door druk te zetten op bepaalde punten in het oor, verzacht je pijn op andere plekken in het lichaam, is de gedachte achter deze geneeswijze.

Wij willen in dit geval van onze stress af, en daarvoor is één punt op het oor cruciaal, bedacht psychiater dr. Mark Sandomirsky met zijn ontspanningsmethode. Het bovenste deel van je oor – ook wel gekend als de “Shen Men” of de “Chinese hemelpoort” – is een cruciaal plekje voor drukpuntmassage, volgens auriculotherapeuten. Dat deeltje masseren helpt niet alleen ontspannen, maar zou ook pijn doen verminderen.

Masseren maar

© thinkstock.

Toegegeven: het klinkt een beetje gek, maar wat hebben we te verliezen? Wij leggen met plezier uit hoe zo’n oormassage in zijn werk gaat.

1. Allereerst ga je op zoek naar de “Shen Men” in je oor. Het is het middelste deel van het platte stuk van de bovenkant van je oor. Op de afbeelding is de “Shen Men” aangegeven met een zwart bolletje.

2. Doe een druppeltje van je favoriete geur olie op een oorstokje, en duw ermee op dat plekje.

3. Masseer daarna zachtjes op en rond dat plekje met je vingers, terwijl je diep in en uit ademt. Terwijl je inademt, kijk je naar rechts. Terwijl je uitademt, kijk je naar links. Zo, that’s it.

Dr. Sandomirsky zegt dat je dit altijd kan doen als je gestresseerd bent, of net voor het slapengaan om een goede nachtrust te garanderen. Wij zijn nog niet helemaal zeker of het ontspannen gevoel dat je ervan krijgt niet eerder een psychologisch effect is. Maar daar gaan we vooral niet te veel van wakkerliggen (letterlijk dan), zo’n bizarre oormassage voelt in elk geval helemaal niet onaangenaam.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/37/Psycho/article/detail/2486124/2015/10/11/Het-geheime-wapen-tegen-stress-zit-in-je-oor.dhtml

Dit klopt volledig, net zoals er bepaalde drukpunten in je handen zitten en je voeten waar je totale rust mee kan vinden. Alleen is het te weten dat het juist punt gemasseerd wordt en dat je een juiste beweging maakt. Je oor is ook heel je lichaam met heel wat meridiaanbanen in. En juist dat moet gekend zijn wil je iets voelen. En echt je stress alleen met dit weg nemen zal niet gaan, je moet ook de oorzaak van je stress aanpakken. Dan pas voel je voldoening. Dat met alles zo is. Eigenlijk moet je het oor zien als de baarmoeder hier een prentje.

En dan is het belangrijk om te weten wat je aan het doen bent.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM