Waarom kankermedicatie volgens deze onderzoeker nu vaak faalt

De Nederlandse kankeronderzoeker René Bernards maakte gisteren een opvallende passage in de Nederlandse tv-show De Wereld Draait Door. Daarin legde hij de pijnpunten van de huidige farmaceutische industrie bloot. Die heeft nu vaak een “krankzinnige” werkwijze omdat medicatie bij tests te snel richting vuilbak verwezen wordt, terwijl ze volgens Bernards vaker in combinatie met andere middelen getest zouden moeten worden.

De gelauwerde René Bernards trok negen maanden naar San Francisco om zich te verdiepen in het onderzoek naar medicijnen die van kanker geen dodelijke maar een chronische ziekte maken. Zo hoopt hij met zijn eigen bedrijf een zogenaamd magisch middel tegen kanker te vinden. Hij voorspelde twee jaar geleden dat binnen 20 jaar voor 90 procent van de patiënten kanker een chronische ziekte wordt, en daar is hij nu nog steeds rotsvast van overtuigd.Slechts twee doorbraken
Bernards zei in de show dat kankeronderzoeken in de media vaak opgeblazen worden en dat er de laatste jaren slechts twee belangrijke doorbraken zijn geweest: geneesmiddelen die specifiek ingrijpen op kankercellen en de gezonde cellen met rust laten. Deze middelen werken efficiënter en hebben minder negatieve bijwerkingen dan oudere therapieën. De laatste jaren boeken vorsers ook veel vooruitgang met immunotherapie. Daaronder verstaan we middelen die het lichaam stimuleren om de kankercellen te herkennen en te verjagen. Deze middelen zijn vooral succesvol bij huid- en blaaskanker.

Voorlopig kan 62 procent van de kankerpatiënten vijf jaar overleven. Dankzij die twee doorbraken kunnen we die overleving van vijf jaar verdubbelen. Waardoor over 20 jaar 90 procent van de kankergevallen als een chronische ziekte beschouwd zullen worden.

 

Bernards oplossing
Het probleem nu is dat kanker vaak twee verschillende overlevingsmechanismen combineert. Dat betekent dus dat als je een bepaald middel toedient, de kanker nog gaat groeien, want de cellen gaan niet dood. Als je die twee middelen gaat combineren, zal de kanker wel uitgeroeid worden. Maar de farmaceutische industrie test die combinaties van medicatie niet, waardoor al heel vroeg in de testfase middelen afgeschreven worden omdat ze op zichzelf niet werken. Voor elke pil die in ziekenhuizen ingezet wordt, sneuvelen er 9 in de testfase. Wat dat ene succesvol middel ook ontzettend duur maakt. Maar dat is fout volgens Bernards, omdat die afgeschreven middelen mogelijk in combatie met een ander medicatie wel zouden werken.  En dat is waarom René Bernards zijn eigen ‘pillenfabriek’ heeft opgericht, zodat hij wel aan deze combinatie van kankergeneesmiddelen kan werken.BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2480557/2015/10/06/Waarom-kankermedicatie-volgens-deze-onderzoeker-nu-vaak-faalt.dhtml

Ook komt dit omdat het getest wordt op dieren en dan op test patiënten, maar als de farmaceutische er niets inzien verdwijnt het al snel de vuilbak in. Of ze maken het zo duur dat kankerpatiënten het niet eens kunnen betalen. Men zou medicatie eens moeten testen met het alternatieve wie weet komen ze tot een goed inzicht. Dat goed is voor de patiënt en betaalbaar.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM