Pink Ribbon krijgt dit jaar een make-over van Edouard Vermeulen

 
Bron: Belga
Edouard Vermeulen en Natalia stellen het designerlintje voor. © photo news.

Pink Ribbon België heeft vandaag een nieuwe campagne gelanceerd om het taboe rond borstkanker te doorbreken en vrouwen en mannen te sensibiliseren om zich medisch te laten onderzoeken. Nieuw dit jaar is de verkoop van een Pink Ribbon-lintje dat ontworpen werd door Edouard Vermeulen, topcouterier van het modehuis Natan.

© photo news.
© photo news.

Borstkanker is nog steeds de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen in ons land: zo’n 100.000 vrouwen vechten vandaag tegen de ziekte. Dagelijks krijgen 29 vrouwen te horen dat ze aan borstkanker lijden en verliezen 6 vrouwen de strijd.

Het Pink Ribbon-lintje kost 3 euro en is te koop in 1.250 handelszaken van 12 verschillende distributeurs. De lintmeter, die Vermeulen in zijn ontwerp verwerkte, symboliseert dat men moet “maat” houden, dagelijks 30 minuten moet bewegen en overgewicht vermijden. Het symboliseert ook het element “controle” dat erop wijst dat tijdige opsporing levens redt. Wanneer men de ziekte vroegtijdig kan opsporen is er 99 procent kans op genezing en de impact van de behandeling minder ingrijpend.

In oktober staan nog een aantal activiteiten op het programma. Op 2 oktober past Vermeulen Manneken Pink een roze kostuum aan. Op 5 oktober vertrekken 10 Belgische (ex-)borstkankerpatiënten naar de Laguna van Venetië om er met de vrouwen van Pink Lioness Venezia samen te roeien in opvallende, roze outfits. Het is een voorbode van een campagne van Pink Ribbon om de roeisport in België te promoten als ideale, sportieve activiteit voor (ex-)borstkankerpatiënten.

De ingezamelde fondsen zijn bestemd voor het Pink Ribbon Fonds dat bij de Koning Boudewijnstichting in het leven werd geroepen. Met het geld worden projecten gesteund die zich richten op het verbeteren van de medische behandeling en de levenskwaliteit van personen met borstkanker en hun omgeving. Het fonds lanceert dit jaar een projectoproep rond de levenskwaliteit van patiënten na aan chirurgische behandeling.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2472421/2015/09/29/Pink-Ribbon-krijgt-dit-jaar-een-make-over-van-Edouard-Vermeulen.dhtml

Men merkt dat hier aandacht aan blijft gegeven worden. En dat is toch belangrijk, niet alleen voor deze kanker maar voor alle kankers.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM