‘Superbloedmaan’ goed te zien in België

Het is al 33 jaar geleden en het zal pas over 18 jaar nog eens gebeuren. Het was dus een goed idee om afgelopen nacht op te blijven om de combinatie van een totale maansverduistering en een ‘supermaan’ te bewonderen. Tussen 2 uur en 5 uur werd de climax verwacht en was de rode gloed het duidelijkst te zien.
© Noodweer – Jeroen Vande Voorde.

De ‘superbloedmaan’ is het resultaat van het zeldzame samenvallen van twee zeldzame natuurfenomenen. Maandag in de vroege ochtend stond een volle maan in het perigeum, het dichtste punt bij de aarde. Ze was daardoor 30 procent helderder en 14 procent groter.

Bovendien stond de aarde perfect in een lijn met de maan en de zon. Daardoor viel er geen rechtstreeks zonlicht op de maan. Slechts enkele lichtstralen konden de maan bereiken, die van richting waren veranderd door de atmosfeer van de aarde, waardoor de maan rood kleurde.

“De satellietbeelden en laatste weersprognoses waren erg positief voor België en het zuiden van Nederland om de maansverduistering en de supermaan te bewonderen”, liet noodweer.be weten.

“De bewolking die ontstond boven het noorden en midden van Nederland verdween, waardoor de betrokken regio’s (met uitzondering van het uiterste noorden van Nederland) het unieke natuurfenomeen beter konden waarnemen.”

Van de VS tot India, via Europa en Afrika, hebben nieuwsgierigen vannacht de vreemde rode kleur van de zogenoemde ‘superbloedmaan’ bewonderd. Vanaf 2.11 uur GMT (4.11 uur in België) konden ze een uitzonderlijk grote en heldere maan zien, die rood kleurde. Volgens de ene “een rijpe perzik”, volgens de andere een “robijn”.De vorige ‘superbloedmaan’ dateert van 1982. Volgens de Nasa zal de volgende zich niet voordoen voor 2033.

© Kurt Rusch.
© Pieter Lozie.
BRON: http://www.hln.be/hln/nl/2654/Extreme-Aarde/article/detail/2468910/2015/09/28/Superbloedmaan-goed-te-zien-in-Belgie.dhtml
Ga zeker via de link naar het filmpje kijken. Het was prachtig mensen om dit met het blote oog te hebben mogen zien. Want we zullen misschien de volgende niet meer mee kunnen maken.
AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/AUM MANI PADME HUM