Journaliste keert terug naar het scherm na brutale aanranding door 300 mannen

  © reuters.

Een Amerikaanse journaliste keert terug naar het scherm, meer dan vier jaar nadat ze brutaal werd aangerand tijdens haar werk. Ze werd toen in Caïro aangevallen door een groep van meer dan 300 mannen.

In 2011 rapporteerde Lara Logan, onder contract bij de Amerikaanse zender CBS, over de Arabische Lente vanuit Caïro. Tijdens een van de uitzendingen op het Tahrirplein liep het helemaal fout: ze werd weggetroken van haar producer en bodyguard, waarna een groep van 300 mannen haar uitkleedden, mishandelden en seksueel aanrandden. “Ik had er geen enkele twijfel over dat ik aan het sterven was. Ik dacht daarnaast ook dat het een marteling zou worden die eeuwig zou duren”, vertelde ze later in een interview over de gruweldaad.

Toen haar cameraman een batterij aan het vervangen was, hoorde de filmcrew al dat mannen in de menigte ‘haar broek wilden uittrekken’. “Onze lokale medewerkers waarschuwden dat we snel moesten vertrekken, maar net op dat moment keerden de mannen zich tegen mij.” Lara werd verkracht door heel wat handen, maar werd gelukkig gered door een vrouw die haar armen om haar heen sloeg. Lara werd gerepatrieerd met heel wat verwondingen en kende een lange herstellingsweg. Zo werd ze in februari dit jaar opnieuw opgenomen met interne bloedingen.

Lara laat zich echter niet tegenhouden door de traumatiserende gebeurtenissen. In maart trok ze opnieuw naar Irak voor een documentaire over christenen in het land, en nu tekende ze opnieuw een contract als reporter voor CBS. “Ik denk niet dat veel mensen weten hoe geweldig sterk deze vrouw is”, meldt haar vriend Ed Butowsky. “Of hoe erg ze geleden heeft onder de aanval. Maar nu staat ze er opnieuw.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2470099/2015/09/28/Journaliste-keert-terug-naar-het-scherm-na-brutale-aanranding-door-300-mannen.dhtml

Ben je dan als vrouw in geen enkel beroep nog veilig. En moet je altijd met gedachten rond lopen dat iemand je kan betasten of aanranden tot verkrachting. Waar gaat het heen in deze wereld. Dat Eigenlijk niemand zich nog veilig voelt.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM