Amerikaanse regering: Xi Jinping en China leggen onmogelijke voorwaarden op aan Dalai Lama

12006301_10153272524794037_7612166725104538301_n.png

Nu de Chinese president Xi Jinping voorbereidingen treft om naar Washington DC te komen, heeft Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op 5 augustus 2015 haar 13de jaarlijkse“Verslag over Tibet Onderhandelingen” ingediend bij het Congres, waarin staat dat China onbereikbare voorwaarden voor het hervatten van de dialoog aan de Dalai Lama oplegt.

Het rapport merkt op dat de vertegenwoordigers van de Tibetanen en Chinezen sinds 2010 geen besprekingen meer hebben gehouden en stelt: “De Verenigde Staten blijft beide partijen aanmoedigen een inhoudelijke discussie te voeren, die zal bijdragen aan het bereiken van concrete resultaten. De Amerikaanse regering gelooft, dat de Dalai Lama of zijn vertegenwoordigers constructieve partners kunnen zijn voor China, nu zij te maken heeft met aanhoudende spanningen in de Tibetaanse gebieden.”

Het rapport spreekt haar bezorgdheid uit over de Chinese houding met betrekking tot een hervatting van de dialoog met de Tibetanen. Het stelt: “We zijn bezorgd Chinese ambtenaren blijven aandringen, dat de Dalai Lama aan onbereikbare voorwaarden moet voldoen om voor China de dialoog te hervatten. We beschouwen deze positie contraproductief en in strijd met de verwachtingen van de Verenigde Staten en de internationale gemeenschap. Wij steunen een dialoog zonder voorwaarden vooraf.”

Het rapport schetst de stappen, die President Obama, Minister van Buitenlandse Zaken Kerry en de Amerikaanse Speciale Coördinator voor Tibetaanse Aangelegenheden, Staatssecretaris Sewall, genomen hebben om de dialoog op gang te brengen. Het stelt, “Onderminister Sewallcoördineerde met gelijkgestemde regeringen over Tibetaanse kwesties, zowel in Washington als tijdens haar bezoeken aan Europa.”

Het rapport wijst ook op de problemen, die de Amerikanen ondervinden om toegang te krijgen tot Tibet. Het stelt: “Reizen door Amerikaanse diplomaten en journalisten naar de TAR en andere Tibetaanse gebieden bleef tijdens de verslagperiode beperkt.”

Het rapport verwijst naar de ontwikkelingen na de aardbeving in Nepal, die ook gevolgen hebben gehad voor de aan Nepal grenzende Tibetaanse gebieden. Het rapport stelt: “Tijdens de verslagperiode zijn ook tientallen Amerikaanse burgers in de TAR ge strand, nadat de aardbeving van 25 april in Nepal  wegen en communicatie-infrastructuur in de regio zwaar had beschadigd. TAR ambtenaren van Consulaat-generaal in Chengdu konden geen uitsluitsel  geven over getroffen Amerikaanse burgers.

BRON: https://www.savetibet.nl/nieuws-en-agenda/nieuwsoverzicht/2015/september-2015/amerikaanse-regering-xi-jinping-en-china-leggen-onmogelijke-voorwaarden-op-aan-dalai-lama/

Voor wat kan China nu eigenlijk geen vrede geven en deze mensen laten doen. Voor wat moet men zich in deze cultuur bemoeien hebben ze er dan zo een angst van.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM