Nieuwe anti-stress trend uit het Oosten: forest bathing

Shirin-yoku, forest bathing ofte ‘bosbaden’ is de nieuwste gezondheidstrend in Japan en Los Angeles. Bedachtzame wandelingen door het bos zouden de mens niet alleen opnieuw met de natuur verbinden, maar er ook voor zorgen dat je minder stress krijgt, je opgewekter door het leven gaat én dat je immuunsysteem erop vooruit gaat.

Deze manier van mobiele meditatie werd al in 1982 erkend door de Japanse overheid, en wordt door het nationale bosagentschap in Japan naar voren geschoven als een manier om je levenskwaliteit te verbeteren.

Qing Li, de president van de Japanse vereniging voor natuurwetenschappen, bestudeerde de effecten van bosbaden met de hulp van een zogenaamd gevoelsprofiel. Hij kwam tot de conclusie dat de gevoelens van stress, angst of woede bij de deelnemers aanzienlijk waren verminderd na een bosbad. Bovendien voelden ze zich krachtiger en levendiger. Volgens Li heeft dat alles te maken de boost die zo’n bosbad aan je immuunsysteem geeft. Dit komt omdat we dan lucht inademen die essentiële oliën bevat van de bomen en andere actieve componenten zoals limoneen, dat antibacteriële eigenschappen heeft.

Zo neem je een bosbad

Wil je zelf Shirin-yoku eens proberen, dan kies je best een bos dat makkelijk bereikbaar en toegankelijk is. Wandel niet te intensief: het wordt immers aangeraden dat je in vier uur tijd niet meer dan 5 kilometer aflegt. Rust even uit wanneer je daar zin in hebt, en zoek een gezellig plekje uit waar je even kan lezen of de natuur kan bewonderen. Neem gerust ook wat water of groene thee mee om tussendoor van te drinken, helemaal op z’n Japans.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/640/Stress/article/detail/2466590/2015/09/24/Nieuwe-anti-stress-trend-uit-het-Oosten-forest-bathing.dhtml

Het bestaat al heel lang maar dan onder de naam meditatie wandeling. En het is zo je wordt hier heel rustig van en je voelt iedere stap die je zet. Het is intens bezig zijn met je stappen te zetten je gevoel en dan te proberen aan niets te denken, of soms wel om dingen los te laten en mee te geven in de natuur. Ook wordt al eens gebruik gemaakt van een blinddoek om nog intenser bezig te zijn met je wandeling, of dat je even gaat zitten om dingen aan te voelen en intenser te horen.
Als je echt de kans hebt moet je dit zeker eens proberen. Ik ben er zelf vertrouwd mee in kan alleen maar zeggen of schrijven doen om je rust te vinden.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM