HET LEVEN IS VOOR HEEL WAT MENSEN MAAR EEN WOORD; EEN FANTASIE.

Gisteren las ik een prachtig stukje tekst op het blog de waarheid volgens internettoerist met als titel ben je wakker. Maar eigenlijk wil ik hier nog een stapje verder ingaan.

Wij leven allemaal in een fantasie wereld.

In onze eigen fantasie.

Het werkelijke leven willen we niet zien en beginnen daarom in ons zelf te leven, ons leven te maken. Dat maakt dat bepaalde mensen niet zijn zoals andere. Omdat deze de fantasie stukje bij stukje aan het wegvegen zijn. Zodat hun eigen realiteit tevoorschijn komt en de echte realiteit van het leven te zien is.

Stel jullie zelf de vraag eens.

Wat zie je van de wereld, en wat je ziet is dat werkelijkheid?

Maar wanneer we echt met ons zelf bezig zijn en ieder stukje dat we niet meer nodig hebben loslaten dan pas ga je de werkelijkheid zien en voelen. Ja mensen dat is beangstigend dat is een hel daar je door moet. Nu ga je misschien denken dan moet ik alles laten wat ik ken en wie ik ken. Maar stel dan ook eens de vraag wat je kent is dat bewust van jezelf? Wie je kent is dat de juiste die je kennen wilt?

Als ik nu zou vragen hoe zie je nu je leven en de tijd die je hier al leeft hoe ervaar je die?

Zal je merken dat er al snel een stukje fantasie zal komen kijken. Omdat eigenlijk dat ons leven is. Als we een fantasie hebben kunnen we daar naar leven. Maar stel het anders. Als je leeft heb je geen fantasie nodig. Omdat je vanuit jezelf gericht naar je doelen werkt. Ja dat is voor mensen verkeerd je bent anders je volgt niet. Maar je bent je eigen ik. Je bent jezelf en je leeft zoals jezelf voelt. Is dat goed is dat fout? Dat is juist de les die je eruit moet leren, fouten zijn lessen en die kan je veranderen door te zoeken te vinden en te veranderen dat is het echte leven.

Siddhartha heeft als zijn bezittingen afgestaan voor het echte leven te leren kennen.

Dat niet bestaat uit huisje tuintje boompje. Zoals wij het voorgeschoteld krijgen. Maar daar heel veel pijn en lijden in voorkomt. Dat wordt in ons leven niet gezegd. Ho nee want dan hebben we geen fantasie meer. En zoals in dat logje geschreven ben je wakker. Dat is het juist durf wakker te worden ontwaak van je mooie dromen je fantasie leven, en leef je eigen leven eens echt.

Begin met enkele vragen te stellen.

Wie ben je?

Wat ben je?

Wat wil je?

Wat heb je al bereikt in het echte leven?

Wat wil je nog bereiken?

Kijk uit dat er geen fantasie gaat spelen in bepaalde vragen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM