'Aantal aangiftes van verkrachting meer dan gehalveerd'

‘Aantal aangiftes van verkrachting meer dan gehalveerd’

In 2005 deden 2505 vrouwen aangifte van verkrachting. Vorig jaar waren dat er ‘nog maar’ 1175. Dit betekent dat het aantal aangiftes meer dan gehalveerd is.

Dit blijkt uit een onderzoek van het CBS, waar Nieuwsuur vandaag over bericht.

Gestegen
Volgens het onderzoeksbureau is het aantal aangiftes van aanranding nog sterker gedaald. Toch is het aantal van deze zedendelicten gelijk gebleven of zelfs gestegen, menen Slachtofferhulp en het Centrum Seksueel Geweld.

Verbazing
Zowel de politie als minister van Justitie Ard van der Steur kunnen de daling niet verklaren. Advocaat Richard Korver is verbaasd. Als de cijfers zo drastisch veranderen zou je verwachten dat politie en justitie daar onderzoek naar doen, zegt de advocaat – gespecialiseerd in het bijstaan van zedenslachtoffers – tegen Nieuwsuur. Ik heb niet het idee dat de opsporingscijfers veel beter zijn en ook niet dat er minder zedendelicten plaatsvinden. Uit onderzoek blijkt dat die hoeveelheid hoog is en stabiel blijft.

BRON: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/aantal-aangiftes-van-verkrachting-meer-dan-gehalveerd/

Velen hebben nog een angst om het aan te geven en blijven ermee rondlopen. Ook huiselijke verkrachting daar niet over gepraat wordt en dus ook niet in de cijfers opgenomen is. En ongewenste intimiteit of aanranding wordt vaak niet aangegeven omdat men dit niet nodig vind. Maar ook dat kan van kwaad naar erger gaan.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM