4 x symptomen van een chronisch slaaptekort

Dat te weinig slapen ongezond is voor lichaam en geest, weten we allemaal. Maar toch hebben heel wat mensen last van een chronisch slaaptekort, omdat we het allemaal zo druk hebben. Geen idee of ook jij er mee te kampen hebt? Deze vier symptomen (naast permanent moe zijn natuurlijk) wijzen op een behoorlijk slaapgebrek.

1. Je bent vaak ziek
Hoe minder je slaapt, hoe minder goed je immuunsysteem werkt. Daardoor krijg je veel vaker last van kwaaltjes als verkoudheden en griep. Een onderzoek toont zelfs aan dat je maar liefst vier keer zoveel kans maakt op deze kwaaltjes als je minder dan vijf uur per nacht slaapt.

2. Weg goesting
Wie een chronisch slaaptekort heeft, denkt eigenlijk de hele dag alleen maar aan slapen. Als je dan eenmaal in bed ligt, is het laatste wat je wilt doen dan ook vrijen.

3. Onreine huid
Heb je nog steeds last van puistjes, ook al zijn je puberjaren al lang voorbij? Dat zou wel eens kunnen wijzen op een slaaptekort. Je huid wordt minder elastisch en minder gehydrateerd als je weinig slaapt, wat je verschijning niet bepaald ten goede komt. Hoeveel potions en lotions je ook smeert.

4. Je eet veel meer
Je hebt ongetwijfeld al gemerkt dat je veel meer honger hebt na een korte nacht slaap. Dat komt omdat slaapgebrek voor een tekort aan het hormoon leptine zorgt en een teveel aan ghreline, stoffen die ervoor zorgen dat de koelkast je beste vriend wordt. Onderzoek toonde zelfs aan dat een slaaptekort kan leiden tot diabetes.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/167/Slaapproblemen/article/detail/2461343/2015/09/19/4-x-symptomen-van-een-chronisch-slaaptekort.dhtml

Slaap te kort kan op een moment zwaar beginnen te wegen op je dagelijks leven. Men spreekt hier over een chronische slaap te kort. En dat kan je perfect zien aan de huid, die is niet meer egaal. Ook heb je voor niets zin meer en je voelt je eigenlijk wegzakken in je eigen leven. Maar je verplicht jezelf om te overleven. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM