Menstruerende vrouwen zijn guller met geld

Aan een vraag vragen of ze ‘misschien ongesteld is’, is een indiscrete vraag, maar er is wellicht een reden meer om in de gaten te houden hoe haar cyclus loopt.

Tijdens hun menstruatie zijn vrouwen namelijk vrijgeviger…….

Dat blijkt uit een onderzoek van de Goethe Universiteit in Frankfurt onder ruim 400 Duitse en Amerikaanse vrouwen.

De proefpersonen moesten fictief geld verdelen tussen henzelf en een vreemde.

“Veel onderzoeken bevestigden reeds dat mensen die meer geneigd zijn om tijdens deze test te delen dat ook in het echte leven vaker doen”, aldus hooofdonderzoekster Christine Anderl.

De vrouwen deden de geldtest op verschillende momenten in hun cyclus: kort voor de eisprong, tijdens de ovulatie, tijdens de menstruatie en als de maanstonde weer achter de rug was.

Tijdens en kort na hun ongesteldheden deelden vrouwen vaker het geld met een vreemde dan in de andere fasen van de maand. Op die momenten is het oestrogeenpeil het laagste. Dit zijn de vrouwelijke hormonen die ervoor zorgen dat een vrouw zwanger wil worden en/of haar gezin met hand en tand wil beschermen.

Eerder onderzoek suggereerde dat oxytocine, ook wel knuffelhormoon genoemd, en het mannelijke testosteron invloed hebben op de bereidheid tot samenwerking. Mogelijk kan daar oestrogeen aan toegevoegd worden. Het is in elk geval nog niet zeker of synthetische hormonen (zoals in de pil of in hormoonpleister) dit effect ook hebben.

BRON: http://relatie.blog.nl/onderzoek/2015/09/18/menstruerende-vrouwen-zijn-guller-met-geld

Hier zouden de vrouwelijke lezers misschien een antwoord op kunnen geven. Wetenschappelijk alles moet maar getest worden maar of het nog waar is, is een andere zaak natuurlijk. Het is niet omdat de wetenschap het zegt dat het ook zo is. Ik heb een vrouw en twee dochters, ik heb nooit gezien dat ze meer uitgaven of guller waren voor en tijdens hun menstruatie hoor. Integendeel bij een van mijn dochters is het zo dat ze op dat moment zelfs niet benaderd wilt worden door een man dan kan ze heel chagrijnig uit de hoek komen. Gelukkig zijn mijn dochters het huis uit en moeten nu hun partners het maar te verduren krijgen.
Maar goed ik kan niet echt positief toestemmen met deze test.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM