Amsterdam gaat vechtscheidingen registreren

Amsterdam gaat vechtscheidingen registreren

Vanaf 1 januari gaat Amsterdam vechtscheidingen apart registreren bij het meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling.

Daarnaast gaat de gemeente zich bij een vechtscheiding inspannen om de positie van een kind in de rechtszaal te versterken.

Een bijzondere curator
Dat gebeurt samen met de rechtbank, de raad voor de kinderbescherming en de jeugdbescherming. Als het nodig is, kunnen zij een bijzondere curator (toezichthouder) voor een kind aanstellen. Dit kan bijvoorbeeld een advocaat zijn, een psycholoog of een orthopedagoog. Het is de bedoeling dat zo’n curator de stem van het kind verwoordt. Momenteel kunnen enkel kinderen en andere belanghebbenden – zoals de ouders van een kind – om een curator vragen.

Grote gevolgen
Amsterdam zegt als eerste gemeente in Nederland een plan van aanpak te hebben voor vechtscheidingen. De gevolgen voor kinderen zijn volgens hen groot. Na een vechtscheiding heeft een kind meer kans op emotionele problemen, een depressie en slechte schoolprestaties.

Volgens de gemeente gaan bij één op de vijf scheidingen de ouders ruziënd uit elkaar.

BRON: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/amsterdam-gaat-vechtscheidingen-registreren/

Dit is zeker geen slecht idee, alleen moet er dan ook iets mee gedaan worden. Zodat het op korte termijn opgelost kan worden en dat de ouders niet de kans krijgen om aan een vechtscheiding te beginnen. Want zoals je al hebt kunnen lezen zijn hier de ouders niet het slachtoffer maar de kinderen en dieren als ze er zijn. Ook mag men niet vergeten het is niet altijd de man die een vechtscheiding aangaat. Juist omdat bij bepaalde dingen de vrouw nog altijd iets krachtiger staat als de man komt het vaak doordat dat het een gevecht wordt. Probeer rustig uit elkaar te gaan, als iets niet meer gaat moet men elkaar leven niet zuur gaan maken.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM