Lady Gaga strijdt tegen verkrachting in nieuwe clip

© screenshot YouTube.

Geen knotsgekke outfits en opvallende pruiken in de nieuwe videoclip van Lady Gaga. De zangeres komt zelf niet eens in beeld, maar laat alle aandacht uitgaan naar verkrachtingsslachtoffers.

Verkrachting gebeurt niet alleen in donkere steegjes en verlaten weggetjes. Ook in omgevingen die op het eerste zicht veilig lijken, worden vrouwen en mannen seksueel aangevallen. Op de campussen van de (vooraanstaande) Amerikaanse universiteiten bijvoorbeeld, die de zaak daarna vaak in de doofpot proberen stoppen. Dat is precies wat de documentaire ‘The Hunting Ground’ probeert duidelijk te maken, en Lady Gaga engageerde zich om een nummer te schrijven voor de film.

Het werd een – voor Lady Gaga’s doen – ingetogen nummer, maar met een krachtige boodschap. De bijhorende videoclip van ‘Till It Happens To You’ brengt met sterke zwart-witbeelden het verhaal van enkele studentes die op hun eigen universiteit aangevallen en verkracht worden. De beelden zijn nietsverbloemend en zetten aan tot nadenken. “De volgende beelden kunnen als verontrustend ervaren worden, maar geven de realiteit van het dagelijkse leven op een campus weer”, luidt de boodschap in het begin. “Dit jaar zal een op vijf studentes aangerand worden, tenzij er iets verandert.” En Lady Gaga wil meehelpen met die verandering: een deel van de opbrengst van het nummer gaat naar de strijd tegen verkrachtingen.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/37/Psycho/article/detail/2460109/2015/09/18/Lady-Gaga-strijdt-tegen-verkrachting-in-nieuwe-clip.dhtml

Waar je denkt van hier gebeurd dat niet zou je versteld van staan. Bedenk maar eens op een werkvloer waar mensen lichamelijk seksueel worden benaderd ook met woorden en handtastelijkheden. Maar ook in een school of in sportvereniging. Het hoeft niet in een steegje of een donker straatje of in een bos. Het gebeurd ook op andere plaatsen, spijtig genoeg. Ook woorden zullen gezegd worden dat andere het niet snel horen. Ook soms door personen waar je het niet zou van verwachten dat ze tot zoiets in staat zijn. Het zijn niet altijd onbekende die je kunnen verkrachten, vrienden of noem maar op zijn er ook voor instaat. En dan is het nog moeilijk om het aan te geven. Want meestal denk je dan dat het geen verkrachting is. Maar als iets gedaan wordt dat niet gewenst is en er wordt niet naar geluisterd die nee wordt het aanschouwd als gemeenschappelijk iets delen. Het woord dwang wordt dan genoemd. Je wordt gedwongen tot iets dat je niet persoonlijk wilt. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM