Slaappositie en andere onverwachte dingen die je dromen beïnvloeden

 

Iedereen weet dat geluiden, geuren en situaties van overdag ’s nachts in je dromen kunnen sluipen. En dat medicatie ook je nachtrust kan beïnvloeden. Maar je wist waarschijnlijk niet dat ook onderstaande dingen een rol kunnen spelen.

Slaappositie

Wie op de buik slaapt, beleeft vaker erotische dromen dan wie een andere positie in bed aanneemt. Dat heeft een onderzoek in Hongkong aangetoond. Turkse vorsers hebben dan weer ontdekt dat mensen die op hun linkerzij liggen vaker nachtmerries en bizarre dromen hebben. Slapers op hun rechterzij dromen vaker over vredige en liefdevolle thema’s. Het is dus niet verrassend dat deze laatste groep beter uitgerust wakker wordt.

Muzikale vaardigheden

Hoe jonger je een muziekinstrument leert te bespelen, hoe vaker je droomt met muzikale begeleiding. Dat ontdekten wetenschappers aan de universiteit van Firenze. Nog een verrassend resultaat uit dezelfde studie: 28 procent van de dromen van deze muzikanten bevatte muziek die ze nooit eerder hadden gehoord. Dit suggereert dat we kunst in onze slaap kunnen creëren.

Magnetische velden

Onderzoek heeft een verband tussen magnetisme en melatonine, een slaaphormoon, aangetoond. Hoe kleiner de schommelingen van het magnetisch veld van de aarde, hoe meer het lichaam van dit droomopwekkende hormoon produceert. De Duitse psycholoog Darren Lipnicki hield gedurende acht jaar zijn dromen bij in een logboek en legde deze gegevens naast de geomagnetische activiteit in de buurt van zijn woonplaats.  Ongeveer twee dagen na een ongewoon rustig magnetisch veld waren zijn dromen een pak levendiger. Tijdens drukke magnetische fases waren droomde hij veel rustiger.

Dag-nachtritme

Vrouwelijke nachtraven zijn gevoeliger voor nachtmerries, dat zegt de Canadese professor Tore Nielsen. Een mogelijke verklaring is dat wie laat opblijft in een vroegere REM-fase wakker wordt. In deze specifieke slaapcyclus zijn dromen intenser en herinneren mensen ze beter. Avondtypes doorlopen meer REM-cyclussen ’s nachts. Zeker wanneer ze in het weekend uitslapen. Ook zijn slechte dromen vaak een uiting van angststoornissen of een depressie. En die treffen nachtraven vaker dan vroege vogels. Daarom kan het lonen om vroeger in bed te kruipen.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/167/Slaapproblemen/article/detail/2456584/2015/09/15/Slaappositie-en-andere-onverwachte-dingen-die-je-dromen-beinvloeden.dhtml

Niet alleen op de buik kan je erotisch laten dromen. Ook die op de zij liggen of iets tussen de benen steken hebben soms of meer erotische dromen.

Of de positie echt kan weergeven hoe een droom eruit ziet laat ik in het midden. Het is hoe je met bepaalde gedachten naar bed gaat.

Mensen die van muziek houden en er een hobby van maken, ja soms gaan die met bepaalde gedachte of songs slapen en zullen ze er ook meer over dromen.

Of bepaalde aardse velden invloed hebben om dromen dat zou ik niet kunnen zeggen. Wel is het zo en dan voornamelijk bij kinderen en jonge mensen. Naargelang waar het bed staat in de slaapkamer ze soms meer dromen dan dat je het bed ergens anders plaatst. Ook hangt veel af van hoe een kamer is ingericht en de verlichting. Zelfs nachtverlichting kan dromen opwekken bij kleine kinderen.

Vrouwen zijn in het algemeen dromers en dat heeft niet zozeer met laat te gaan slapen te maken. Maar vrouwen blijven lang nadenken op iets of houden juist dat stukje van de laatste film vast. Omdat ze ook sneller in hun REM-cyclus komen gaan zo ook deze gedachten in een droom leggen en ook ’s morgens makkelijk kunnen vertellen.

Of slechte dromen moeten gezien worden door uiting van angststoornissen of een depressie. Dat is ze niet het geval. Wel is bewezen mensen met psychologische problemen gaan akeliger dromen maar daarvoor nog geen nachtmerries.

We mogen ook niet vergeten dat een nachtmerrie ook een psychische verwerking kan zijn. Of iets dat je in het dagelijks leven niet kan uiten maar in je dromen wel voorkomt.

Zo kan een vrouwen die dagelijks een zware functie heeft een nachtmerrie hebben en die functie dan zal aanzien als een strijd een gevecht waar ze alles moet voor doen om te blijven leven.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM