Dit simpele iPhone-trucje kan je leven redden

© thinkstock.

Niemand wil zich natuurlijk in een levensbedreigende situatie bevinden. Toch geldt ook hier het spreekwoord dat een goed voorbereid persoon er twee waard is. Lees dus snel even verder, want dit trucje zou wel eens je leven kunnen redden.

Het gaat hier om een reeds bestaande functie op je iPhone, die jammer genoeg door weinig mensen gekend is. De zogenaamde medische id is een functie op je smartphone, die zelfs bruikbaar is wanneer je telefoon vergrendeld is.

Om je eigen medische id aan te maken open je simpelweg de app ‘gezondheid’ (heb je een Iphone 4, dan bestaat de kans dat je eerst even een besturingssysteem-update moet doen om hem te verkrijgen), waar je onderaan links het icoontje voor de medische id tegenkomt. Laat vooral de slider ‘toon bij vergrendeling’ op groen staan en vul vervolgens je gegevens zoals bloedgroep, allergieën, ziektes en contactpersonen in geval van nood aan. Op die manier heb je indien er zich een noodgeval voordoet, en je zelf niet meer in staat blijkt om te communiceren, meteen alle nuttige medische info voor handen.

Extra tip voor niet-vergrendelde smartphones (of simpelweg voor wie geen iPhone heeft). Het kan nooit kwaad om een nummer in je telefoon op te slaan onder de benaming ICE (In Case of Emergency). Dit is een internationale benaming, gekend door alle hulpdiensten. Het nummer dat je daaronder opslaat zal gebeld worden door de hulpdiensten als je niet meer in staat bent om dat zelf mee te delen.

© kos
BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondheid/article/detail/2456418/2015/09/15/Dit-simpele-iPhone-trucje-kan-je-leven-redden.dhtml
Niet alleen om je eigen te redden maar er staan ook telefoonnummers is van belangrijke diensten die je in een klik op kan roepen. Iedere seconde telt in levensbedreigende of gevaarlijke situaties. Ook bestaat er zo een app voor een smartphone. Deze noemt SOS van ice. Dus eigenlijk is dat een app die iedereen op zijn telefoon zou moeten hebben.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM