Evy Gruyaert lanceert Start2Yoga, test het bij ons als eerste uit!

Yoga is hip. Dat kan je nog niet ontgaan zijn. We willen met z’n allen een gezonde geest in een gezond (en strak!) lichaam. Ook Evy Gruyaert viel voor de charmes van yoga na een knieblessure. Met een nieuw online yogaplatform wil ze ook de yogadummies op de mat krijgen. Goed nieuws! Speciaal voor NINA nam Evy samen met haar leraar Joachim Meire een exclusieve yoga-tutorial voor beginners op. In tien minuten ben je helemaal zen!

Vanaf 12 september kan je op yogametevy terecht voor jouw dagelijkse portie geestverruimende sport. Evy bedient met haar lessen zowel ervaren yogi’s als de absolute beginners. Aanvullend is er het boek Yoga met Evy, met meer uitleg, veel illustrerend fotomateriaal en tal van oefeningenreeksen.

Het platform wordt vandaag gelanceerd tijdens een event in Gent waar gratis Sup Yoga initiaties en gratis Start 2 Yoga lessen gegeven worden door Evy en Joachim.
Rol je matje uit op Domein De Blaarmeersen in Gent, vanaf 18u tot 19u15. Sup yoga kan je testen vanaf 16u30.

Uitgetest: yoga met Evy © NINA.

NINA test het uit
Nadat Evy mij enkele jaren geleden succesvol naar de 10k loodste, was ik klaar voor een nieuwe uitdaging met mijn favoriete virtuele sportmaatje. Om maar te zeggen: ik was meteen enthousiast om mijn yogamat boven te halen om al sportend te ontstressen.

Wat blijkt? Om met yoga te beginnen heb je zelfdiscipline nodig. Yoga is toch niet zo makkelijk als ik dacht. Vooraleer je stoer een been in je nek gooit, is het belangrijk om de basishoudingen -letterlijk- onder de knie te hebben. En die komen met een serieuze handleiding, die je maar best rustig doorleest voor je begint.

Interessant leesvoer, maar liever video’s
Laat zo’n handleiding nu net niet handig zijn wanneer je al zwetend probeert om je evenwicht te behouden tijdens een pose die enigszins lijkt op de Cosmic dancer en tegelijk een bladzijde om te slaan omdat je vergeten bent of die knieën nu naar links of naar rechts moesten. Waar Yoga met Evy interessant leesvoer is, heeft deze absolute yogaleek meer baat bij video’s om de kneepjes van de sport te leren.

In dat opzicht vormen de video’s op het online platform dus de ideale aanvulling. Ze verduidelijken houdingen die eerst oneindig ingewikkeld leken, en tonen stap voor stap hoe je een bepaalde pose opbouwt. Eens je via de video’s de basistechnieken beheerst, is het boek dan weer een leuke opfrisser of leidraad om ’s avonds met een aantal reeksen de dag af te sluiten en helemaal zen onder de lakens te kruipen.

© Lannoo.

Yoga met Evy is te koop voor € 24,99 (hardcover – 204 p. – Uitgeverij Lannoo)

Evy’s online yogaplatform bezoek je hier

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2447636/2015/09/11/Evy-Gruyaert-lanceert-Start2Yoga-test-het-bij-ons-als-eerste-uit.dhtml

Via de link kan je ook een filmpje bekijken. Nu we weten dat yoga het lichaam en onze geest tot rust brengt. Meer en meer beginnen er dan ook aan. Toch is het zo dat men moet weten dat het niet alleen bij oefeningen blijft, ademhaling is een van de belangrijkste factor die bij iedere oefening of beweging hoort. Ook de rust die je erin vind en dat je ook voelt dat je lichaam soepeler wordt na enige tijd. 
Toch kan men in yoga ver gaan en ook een stukje over de chakra’s leren want ook dat heeft te maken met de oefeningen. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM