Vrouw overweegt abortus na 8 maanden zwangerschap om baan man te redden

In China is ophef ontstaan over een vrouw die een abortus overweegt omdat haar man zijn baan als politieofficier dreigt te verliezen als zijn tweede kind ter wereld komt. Volgens de éénkindpolitiek van China is het krijgen van een tweede kind verboden.

“Ik ben bang,” zegt de 41-jarige Chen tegen The Jakarta Post, “Als mijn man denkt dat ik het kind moet aborteren, is er niets wat ik kan doen.” Chen maakt zich ook zorgen over de publiciteit rondom haar zwangerschap. Het debat over de eenkindpolitiek van China is door deze zaak weer opgelaaid. Eerder dit jaar speculeerden Aziatische media over een mogelijk einde van dit beleid. “Ik ben bang dat hij zijn baan ook kwijt zal raken als we het kind wel aborteren.”

Omdat Chen al acht maanden zwanger is, zou een abortus illegaal zijn. Maar ouders die zich niet aan de eenkindpolitiek houden, wachten zware consequenties. Zo moeten ze grote boetes betalen en worden mensen in overheidsdienst vaak ontslagen.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/650/Abortusverwerking/article/detail/2448884/2015/09/08/Vrouw-overweegt-abortus-na-8-maanden-zwangerschap-om-baan-man-te-redden.dhtml

Die wet bestaat op de dag van vandaag nog steeds. Een kind mag een twee oei dan scheelt er wat. En zeker als het tweede kind een meisje is. Want dan zeggen nog steeds hier moet men eten instoppen en men krijgt niets terug. Is het niet erg dat men hier abortus moet gaan plegen, om de werkzekerheid van haar man te behouden. Hier zou mensenrechten nog meer moeten op in spelen. Alleen China heeft zijn dictatuur en die bestaat al zolang dat deze er niet vanaf wijken. Het begon al met de Mao dynastie. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM