Mama met kind moet uit noodwoning voor vluchtelingen

© Facebook.

OOSTMALLE An Neve (32) is boos en ventileert haar frustratie op Facebook. Ze moest met haar dochtertje Robine (3,5) ophoepelen uit een noodwoning van het OCMW in Oostmalle om plaats te maken voor drie Syrische vluchtelingen. Ze zit nu zelf in een “vies, klein studiootje”.

Het verhaal van An Neve werd op twee weken tijd al meer dan 6.000 keer gedeeld op Facebook. Ze heeft respect voor de vluchtelingen en vindt dat ook zij geholpen moeten worden, maar ze klaagt aan dat er “voor een Belg in nood een gebrek aan opvang” is: “Dit is toch wel de omgedraaide wereld”.

Neve kreeg aanvankelijk – door omstandigheden – via het OCMW een gepaste noodwoning, die op dat moment leegstond maar wel bedoeld is voor asielzoekers. “Zo’n noodwoning is voor maximum 3 maanden”, schrijft ze op Facebook. “Ik daar op 3 juli naartoe. Verhuizen, kuisen, Robine uitleggen dat het maar voor even is… Vijf weken later vrijdagnamiddag telefoon. ‘Je moet er maandagmiddag uit want er komen 3 asielzoekers. Brussel heeft dat beslist’.”

Noodwoning in renovatie
De enige overblijvende ‘noodwoning voor Belgen’ was in renovatie en was nog altijd niet klaar. Mama en dochter moesten dan maar verhuizen naar een kleine studio, die eveneens normaal voorzien is voor asielzoekers. Daar mag Neve nu blijven tot 3 oktober, maar gelukkig is ze daar niet mee.

“Moraal van het verhaal? Ik als Belg, moeder en kind, word in het slechtste onderkomen ondergebracht. Ik moest al mijn spullen verhuizen voor die paar weken, maar in dat gebouw met studio’s heeft niet één asielzoeker zijn zak met kleren moeten verhuizen om mij met mijn kind een leefbare studio te geven. Alleenstaande mannen dan nog wel. Ik ben op alle mogelijke vlakken het meest benadeeld en belast, en heb mij het meest moeten schikken.”

Kind bij vader
In een reactie zegt OCMW-voorzitter Wouter Patho (N-VA) van Malle: “Wij hebben een aantal woningen voor nood- en crisisopvang. Op het moment dat mevrouw bij ons aanklopte, zaten die allemaal vol. Daarom hadden we Fedasil gevraag of we een van hun twee huizen mochten gebruiken, die voor asielzoekers bestemd zijn. Plots brak dan die crisis los en had Fedasil de woning nodig. We hebben dan voor mevrouw direct een studio gevonden. Inderdaad kleiner maar ze heeft gaan dag zonder onderdak gezeten. Het is misschien niet ideaal om met een kind te verblijven, maar vanaf oktober kan ze wel naar een groter huis waar ze voor lange tijd kan blijven. We beseffen dat twee keer verhuizen op korte tijd niet ideaal is, maar we hebben al het mogelijke gedaan.” Intussentijd verblijft het kind bij de vader.

Neve verwijt het OCMW zelf niks, benadrukt ze.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2448816/2015/09/08/Mama-met-kind-moet-uit-noodwoning-voor-vluchtelingen.dhtml

Als men mensen wilt helpen, moeten de eigen mensen er dan de dupe van worden? Nee toch. En hier gebeurd het al. Iemand die haar woning moet verlaten voor de vluchtelingen. Plaats maken wordt gezegd. 
Eerst maar eens goed kijken dat je eigen mensen een menswaardig bestaan hebben en dan pas kan je kijken wat je voor de arme zielige vluchtelingen kan doen en betekenen. Nu is men zuiver tweestrijd aan het creëren. Iedereen heeft recht op een goed leven, maar nooit ten koste van iemand anders.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM