Hoe een tattoo slachtoffers van huiselijk geweld helpt

Littekens, we hebben ze allemaal. Voor de meesten zijn ze na een paar jaar niet meer dan een vage herinnering aan een valpartij of lomp momentje. Voor anderen zijn ze echter het schrijnende bewijsmateriaal van een periode gevuld met geweld en misbruik. En daar wil tattoo-artieste Flavia Carvalho iets aan doen.

Flavia Carvalho heeft een tatoeagestudio in Brazilië. Sinds twee jaar werkt ze naast haar uren ook aan een ander project, genaamd ‘A Pele da Flor‘ (de huid van de bloem), waarbij ze slachtoffers van huiselijk geweld van een gratis tattoo voorziet om hun littekens te verbergen.

“Het begon eigenlijk heel spontaan,” vertelt Carvalho aan Huffington Post. “Ik werkte toen aan een tatoeage voor een vrouw die een groot litteken op haar buik wou verbergen. Ze vertelde me dat ze het litteken had opgelopen omdat ze tijdens een avondje stappen niet inging op de avances van een man, waarop hij haar neerstak met een mes. Toen ze het resultaat van de tatoeage zag, was ze zo aangedaan dat ik er zelf echt door geraakt werd. Met de tattoos wil ik hun littekens in iets moois omzetten, iets waar ze kracht uit kunnen halen.”

En dus besloot Carvalho om met haar project te starten. Naast slachtoffers van huiselijk geweld, helpt ze ook vrouwen die een borstamputatie moesten ondergaan. De tatoeages zijn volledig gratis, het enige dat van de vrouwen verwacht wordt, is dat ze zelf een design voor hun tattoo kiezen.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/37/Psycho/article/detail/2447531/2015/09/07/Hoe-een-tattoo-slachtoffers-van-huiselijk-geweld-helpt.dhtml
Als je lichaam bepaalde letsels heeft door huiselijk geweld, zal je psychisch er altijd mee geconfronteerd worden. Dan kan het soms nuttig zijn om ze te laten verbergen. Natuurlijk een tattoo is voor eeuwig en zal de wonde psychisch niet helen maar wel de letsels die achterbleven. Ook gericht naar een nieuw leven en om je niet te moeten verantwoorden kan dit een hulp zijn. Sta wel even stil bij wat je zou laten plaatsen. Wat belangrijk is dat je er iets laat opzetten dat je gevoel doet lachen en de andere dingen doet vergeten. Maar het is moeilijk want ook die tattoo zal je laten herinneren aan dat ene moment dat je gestreden hebt voor jezelf of zelfs voor de dood. 
AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM