‘Zwarte kleding doet mensen intelligenter en sexy lijken’

'Zwarte kleding doet mensen intelligenter en sexy lijken'
Foto: *

Veel mensen vinden dat zwart slanker maakt, maar zwart zou er nu ook voor zorgen dat je er onder andere meer sexy, intelligenter en zelfverzekerder uitziet. Of dat beweren toch enkele onderzoekers die duizend mensen op de rooster legden en hun naar hun kleurvoorkeuren vroegen. Binnenkort een belangrijke date of een sollicitatiegesprek? Dan wordt het nu misschien toch wat makkelijker om de juiste outfit te kiezen in plaats van eindeloos voor de kast te staan twijfelen.

De proefkonijnen moesten telkens foto’s van iemand van het tegengestelde geslacht beoordelen waarbij enkel de kleur van de T-shirt varieerde. En wat bleek, het kleur zwart werd telkens als eerste of als tweede genoemd bij de positieve persoonlijkheidskenmerken zoals zelfverzekerd, intelligent en sexy. Bij slechte kenmerken zoals arrogantie werd zwart haast nooit vermeld. Wie liever een slechte indruk achterlaat op het andere geslacht draagt best bruin, oranje en roze. Die laatste kleur werd zelfs het vaakst geassocieerd met een gebrek aan intelligentie.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de vrouwen de mannen het liefst in zwart gekleed zien en omgekeerd hetzelfde geldt. Het onderzoek moet wel met een korrel zout genomen worden, want het werd besteld door de webshop buytshirtsonline.co.uk. Toch stroken de resultaten met eerdere bevindingen. Uit een studie uit 2010 van de universiteit van Liverpool en de Praagse Charles University bleek al dat mensen die zwart en rood dragen als aantrekkelijker worden beschouwd.

Kleur meest geassocieerd met aantrekkelijkheid:

Kleur meest geassocieerd met intelligentie:

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20150904_01850227/zwarte-kleding-doet-mensen-intelligenter-en-meer-sexy-lijken

Naar gelang hoe je zwart draagt sluit je ook een deel voor andere af. Dat maakt dat andere je soms intelligenter vinden en nog andere zullen je dan weer sexy vinden. Zwart is een neutrale kleur en dat maakt dat je ook neutraal overkomen zal. Mensen die deze kleur dragen hebben meestal een sterke zelfzekerheid. Natuurlijk mag je ook niet vergeten dat een vrouw zich in het zwart kleed dat ze ook bezien zal hebben. En ook natuurlijk de make-up die je erbij gaat dragen zal helemaal je zelfvertrouwen naar boven halen. En als je dat niet hebt dan ga je merken dat je niet goed zal voelen in deze kleur. Soms kan het nuttig zijn om kleuren uit te proberen om ook te zien hoe je ermee staat. Niet iedereen staat met een neutrale kleur. 
Dus als je de kleur zwart of grijs draagt moet je kijken hoe sterk je voelt in die kleding. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM