Kunstenares verzamelt menstruatiebloed voor nieuw werk

© thinkstock.

Britse kunstenares Poppy Jackson weet te shockeren. Voor haar laatste tentoonstelling gaat ze wel erg ver: met een oproep wil ze het bloed van menstruerende vrouwen inzamelen om dat te verwerken in haar creatie. Tot deze zondag nog mogen vrouwen hun donatie inzenden.

De vorige tentoonstelling van Jackson was al enigszins merkwaardig. Daarin liet ze een naakte vrouw in een hoekje van de kamer staan, terwijl ze 7 uur lang druppelend menstrueerde op een wit tapijt. Dit keer gaat ze nog een stapje verder: met bloed van verschillende vrouwen wil ze een nieuw kunstwerk maken. Daarvoor zoekt ze nu ‘donoren’. Met het werk wil ze het taboe doorbreken dat in onze samenleving nog steeds bestaat rond menstruatie.

Vanwaar Jacksons fascinatie voor vrouwen en bloed? “Het internet zorgt ervoor dat in onze huidige maatschappij een grote afstand bestaat tussen lichamen van mensen. Omdat we alles via sociale media opzoeken, gaan we nooit meer naar een dokter of gynaecoloog, en zo verliezen we de contacten die ons lichaam vroeger wel had”.

Jackson deed voordien ook al de gekste dingen in naam van de kunst. Zo verorberde ze een gigantische bruidstaart tijdens een voorstelling, kapte ze een fles rode wijn over haar hoofd en bedekte ze zich met haar eigen bloed.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/131/Menstruatie/article/detail/2445594/2015/09/04/Kunstenares-verzamelt-menstruatiebloed-voor-nieuw-werk.dhtml

Wat leuk gisteren schreef ik het nog onder een logje. Nu is het te lezen dat menstruatiebloed ook gebruikt wordt in de kunst. https://shivatje.wordpress.com/2015/09/04/menstruerende-vrouw-met-dood-bedreigd-op-instagram/
Nu het is zuiver al denken vaak heel wat mensen dat het onzuiver is. Maar bekijk het anders en zoals ik altijd schrijf het heeft een natuurlijke zuivering, en ja zoals je gelezen hebt zijn er die het willen gebruiken. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM